"Antalyaspor’un yönetilemez bir borcu yok"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Antalyaspor Onursal Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor'un tesisleşme sorunun çözülmesinin ardından ikinci hususun borç yönetimi olduğunun altını çizerek, "Antalyaspor'un yönetilemez bir borcu yok" dedi.

F5HABER F5HABER
"Antalyaspor’un yönetilemez bir borcu yok"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Antalyaspor Onursal Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor'un tesisleşme sorunun çözülmesinin ardından ikinci hususun borç yönetimi olduğunun altını çizerek, "Antalyaspor'un yönetilemez bir borcu yok" dedi.

Antalyaspor'un Seçimli Olağan Genel Kurulu, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde başladı. Kurula, eski başkan Ali Şafak Öztürk, yeni başkan adayı Cihan Bulut, Antalyaspor Dernek Başkanı Nafiz Tanır, Antalyaspor Vakfı Başkanı Dündar Uluğkay, dernek ve vakıf üyeleri ve eski başkanlar katıldı.

Genel kurulda konuşan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor'un ilk kez seçimli genel kurulunu kendi tesislerinde yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Antalyaspor'un dünyaya örnek olabilecek tesislere sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Türel, "Antalyaspor'un içinde bulunduğu bu imkanlar Türkiye'de, Avrupa'da bir çok kulübe nasip olmamıştır. Bunu ben söylemiyorum, Antalyaspor'da futbol hayatını devam ettiren futbolcular, ziyaret eden teknik adamlar, federasyon yetkilileri, futbol otoriteleri söylüyor. Bu tesislerden dolayı ödül aldım. Antalyaspor hepimizin" diye konuştu.

"İKİ MESELEYİ DE ÇÖZECEĞİZ"

Antalyaspor'un tarihinde inişli çıkışlı grafikleri olduğunu hatırlatan Türel, "Bu futbolun güzelliğidir. Futbol istikrarlı bir çizgi gösterseydi, dikkat çekici ve keyifli olmayabilirdi. Futbol hatalar oyunudur. Futbolun bir hatalar oyunu olduğunu ve güzelliğe vesile olduğunu biliyorsak kulüplerin inişli çıkışlı grafik göstermesi doğaldır. Her başarıda olduğu gibi başarısızlıklar da gelir geçer. Kalıcı olan, kulübümüzün sağlıklı yapıya kavuşmasıdır. Antalyaspor'un en büyük eksikliği tesisleşmesini tam olarak bitirememesiydi. İlk dönem başlattığım tesis projesini, ikinci dönem de yeniden seçilince öncelik verdik. Antalyaspor'a tesis yaparak en büyük katkıyı sağlayacağımı ilettim, onun dışındaki sorunları başkanların çözmesini dile getirdim. Antalyaspor'un onursal başkanıyım, nasıl tesisleşmeyi çözdüysek, bu iki meseleyi çözmek için gayretimi ortaya koyuyorum" ifadelerini kullandı.

"FUTBOL HARİÇ DİĞER BRANŞLAR KULLANAMADI"

Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'ni yaparken bazı kesimlerin kullandığı, 'hayal' sözcüğünü hatırlatarak konuşmasına devam eden Başkan Menderes Türel, " Ama ne oldu, başardık. Çalışınca oluyor. Gayret, kararlılık, azim sizi başarıya götürüyor. Bu tesisler hepimizin, bütün Antalyaspor camiasının. Bu tesis Antalyaspor'un bütün branşlarına rahatlıkla hizmet edecek şekilde projelendirildi. Ama maalasef diğer branşlarda bugüne kadar isteğim düzeyde bir istifade imkanı olmadı. Biz bu tesisi bütün branşlarda kullansın diye yaptık. Bundan sonra başkan ve yönetimlerimizin bu konuda eğilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Türel, ayrıca Antalyaspor'un kent merkezindeki eski tesisini ise ulaşımın kolay olması amacıyla alt yapı futbolcularına tahsis edildiğini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Antalyaspor Onursal Başkanı Menderes Türel, yeni tesisin maliyetlerinin yüksek olduğunu dile getirerek, tüm branşların buraya taşınmasıyla maliyetin azalacağını kaydetti.

"HAYAL DÜNYASINDA GEZİYORLAR"

Antalyaspor'da tesisleşme sorununun çözülmesinin ardından ikinci hususun borç yönetimi olduğunun altını çizen Türel, "Antalyaspor'un yönetilemez bir borcu yok. Her kim çıkıp da felaket tellallığı yaparak, ‘Antalyaspor battı batıyor, bitiyor biti' diyorsa onlara buradan sesleniyorum, 'Hayal dünyasında geziyorlar' Antalyaspor'un başarısızlığından kimse medet ummasın, kendine ekmek çıkarmasın yoksa aç kalır" şeklinde konuştu.

"ANTALYASPOR SAHİPSİZ KALIR DİYE DÜŞÜNMEDİM"

Türkiye'de sağlıklı alt yapısı ve sabit geliri olan çok az kulüp olduğunu dile getiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, şunları söyledi:

"Bir kısmı gerçekten adı büyük olan kulüpler batağın eşiğindedir. Biz neden endişe ediyoruz. Antalyaspor'da yönetim krizleri olabilir. Futbol kulübünün başkanlığını yapmak kolay değildir. Bu krizler her zaman olabilir. Kulübün sağlam ayaklar üstünde durması sağlanmaya başlanmıştır. Endişeye gerek yoktur. Hiçbir zaman Antalyaspor, sahipsiz kalır, batağa gider diye düşünmedim. Antalyaspor'un geleceği ne olacak diye endişeye kapılmadım. Kulübümüzün geleceğe sağlam yürüyen bir yapılanmasının yanında eksiklikleri var ama bu yapılanma da başladı. Bu yürüyüş devam etmektedir. ‘Antalyaspor sahipsiz kalmaz' dedim ve zaman beni haklı çıkardı."

"200 MİLYONLUK BORÇ"

Antalyaspor'un ikinci önemli sorununun borç yönetimi olduğunun altını çizen Menderes Türel, Borç yönetimi meselesini de ele alıp Antalyaspor'un üzerinden bu yükün de kaldırılması halinde geleceğine sağlam adımlarla yürüyecektir. Antalyaspor'un yaklaşık 200 milyon civarında borcu varsa bunun belirli yapılandırma içinde rahatlıkla önümüzdeki 5-6 senelik süreç içinde sıfırlayacağız. Şimdi ben bu işle meşgulüm. Benim öncelikli görevimin borcu sıfırlamaktan ibaret olduğunu unutmasınlar. Futbol kulüpleri artık televizyon naklen gelirleri, finans gelirleri, federasyon gelirleriyle kendi yağında kavruluyorlar. İşte Başakşehir en tepede. Hiçbir desteği yok, reklam geliri, forma. Futbolcu satarak, federasyon gelirleriyle bu çarkı çeviriyor. Borç yönetiminde bizzat kendi bilgilenmem kaydıyla Antalyaspor, borcunu sıfırlarsa bundan sonra havada karada sırtını yere getiremezler" ifadelerine yer verdi.

"
SPORCU EĞİTİMİ, FUTBOLCU YETİŞTİRİLMESİ"

Halledilmesi gereken üçüncü sorunun takımın geleceğini şekillendirecek olan gençlerin eğitimi olduğunun altını çizen Başkan Türel, şöyle konuştu:

"
Spor bugün bir endüstri haline gelmiştir. 800-900 milyon Dolar'lık bir bütçesi olduğunu düşünürsek daha iyi anlarız. Bu büyük endüstride yurt dışındaki yabancı kulüplerin borsa değeri çok yüksek. Antalyaspor da buralara gelecek. Ama temeli sağlam kurmamız lazım, takımımızı borçtan kurtarmalı ve futbolcu üreten eğitimli gençleri yetiştirecek Antalyaspor koleji ve üniversitesi sahip bir kulüpten bahsediyorum. Belki bunları söyleyince bana yine bıyık altından gülüyorlardır. İnşallah bunları da başaracağız. Alan tahsisi yapıldı, 100 dönümlük alanda projelerimiz devam ediyor."

"
BÜYÜK HEDEFLERE YELKEN AÇILACAK"

Antalyaspor'un gelecekte yetiştirdiği futbolcuları dünya çapında pazarlayarak, borçsuz marka değeri yüksek bir kulüp olacağını ifade eden Türel, "
Ali Şafak Öztürk, görevi teslim edecek. Antalyaspor'da tarihinde en büyük başarıyı yakalayan bir kişi olarak yerini aldı. Ama başkan seni de geçecekler, Antalyaspor bunu hak ediyor. Antalyaspor olarak artık çok büyük hedeflere yelken açabilecek seviyeye geldik. Antalya'da finallerin yapılabileceği bir stadımız var" dedi.

"
STAT YAPTIK ELEŞTİRDİLER"

Menderes Türel, 33 bin kişilik stadyumu yaparken kendisine yapılan eleştirilere de değinerek, "
Örümcek kafalı vizyon fukaraları, 'yazık değil mi o paralara, 3 bin kişi maça geliyor' diyorlardı. Şimdi 17 bin kişi geliyor. 20 bine doğru gidiyoruz. Yaparsan gelirler. Arz edersen, talep geliyor. 25 bin kişinin izlediği maç sayısı 5'i buluyor. Antalyaspor için bu stadyum avantaj. İçindeki tesisleri ticari gelire dönüştürdük, kazanın altında kaynayan ateş gibi fayda sağlayacak. Loca satışı var. Bunlar Antalyaspor'un olmayan gelirleriydi. Sportif başarılar bu işin en önemli yeri. Akıllı yönetimle, akıllı uygulamalarla bu başarıyı yakalamamız gerekiyor. Ama geçtiğimiz seneki başarıdan sonra kulübümüzün bu sene yaşamış olduğu grafik başta şu andaki yönetim kurulu dahil kimseyi memnun etmedi. Bu süreç geçici. Bundan sonraki süreçte inşallah bu sıkıntı rahatlıkla atlatılacaktır. Dünyada transferde yüzde 100 isabet eden takım yok" diye konuştu.

Antalyaspor Onursal Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor'un ele ele, omuz omuza yürüyerek bugünlere geldiğini, bundan sonra da böyle devam ederek başarının yakalanacağını sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından Mednderes Türel'e, eski başkan Ali Şafak Öztürk ve yeni başkan adayı Cihan Bulut tarafından ismi yazılı olan milli takım forması ve plaket takdim edildi.

Türel'in konuşmasının ardından Ali Şafak Öztürk yönetiminin gelir ve gider faaliyetlerinin okunmasıyla kurul devam etti.

(İsa Akar/İHA)

SONRAKİ HABER