için kaldı

Sekiz şehirde "Herkes İçin Bisiklet!" seferberliği

Kentlerde bisikletin ulaşım aracı olarak kullanılmasını amaçlayan Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ile Hollanda Bisikletliler Birliği Fietsersbond, aralarında Kayseri, Gaziantep, İzmir ve Adana'nın bulunduğu sekiz şehirde "Herkes İçin Bisiklet!" projesini başlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sekiz şehirde "Herkes İçin Bisiklet!" seferberliği

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirlerden yapılan açıklamaya göre, "Herkes İçin Bisiklet!" projesi, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği mali desteğiyle uygulanan Sivil Toplum Destek Programı’nın üçüncü dönem hibe desteğini aldı. Hollanda Bisikletliler Birliği Fietsersbond ile yürütülecek proje kapsamında pilot şehirler olarak Adana, Antalya, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Kocaeli ve Konya seçildi.

Projeyle söz konusu büyükşehir belediyeleri ve ilgili STK'lerin desteğiyle bisikletin bir ulaşım aracı olarak algılanmasını artırmaya yönelik çalışmalar yapılacak. "Herkes için Bisiklet!" projesinde WRI Türkiye, söz konusu sekiz şehirle iş birliği yaparak iyi yönetişimi güçlendirmeyi, bisikletle ilgili STK’lerin yerel ve ulusal düzeylerde karar alma süreçlerine aktif katılımını artırmayı, STK’ler, yerel yönetimler ve merkezi yönetim arasında diyaloğu ve ortak strateji geliştirmeyi teşvik edecek. Türkiye'de bisikletin ulaşımdaki payı yüzde 2 seviyesinde bulunurken, bu oran bisikletin en fazla kullanıldığı şehirlerde yüzde 5'e çıkıyor.

STK'LER PROJENİN MERKEZİNDE

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER