için kaldı

1.8 milyon lira çakar cezası

KHK ile iptal edilen (tahdit konulan) pasaportlar için İçişleri Bakanlığı bünyesinde komisyon kuruldu. Komisyonun incelemesiyle tahditler kaldırılmaya başlandı. Çakar lambalarla ilgili yapılan yeni düzenlemeyle de kamuda 12 bin araçtan çakar lambalar söküldü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
1.8 milyon lira çakar cezası

PASAPORT İPTALLERİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile iptal edilen pasaportlarla (tahdit konulması) ilgili Hürriyet’e şu bilgileri verdi: “KHK ile ihraç edilenler pasaport alamaz veya pasaportları iptal edilir konusunda madde var. Pasaportlar iptal edilir deniliyor. Biz bir istisna yaptık, adam ömür boyu yurtdışına çıkamayacak mı? Bununla ilgili çalışma başlattık. Daha önce 250 bin kişinin tahdidini kaldırdık. Eş durumundan pasaportuna tahdit konulanları kaldırdık. Şimdi de OHAL Komisyonu gibi bir bakan yardımcımızın başkanlığında bir komisyon kurduk. Kategorileştirdik; yasağı kesin kaldırılacaklar, kaldırılması tartışılacaklar ve en nihayetinde de kaldırılmayacaklar olarak. Komisyonda emniyetten, mülkiye teftiş kurulundan, jandarmadan arkadaşlar var. Gelen dosyaları değerlendiriyorlar, pasaporttaki tahdidin kaldırılıp kaldırılmayacağına karar veriyorlar. İnsanlar başvurduğunda yapılacak incelemenin ardında bir sıkıntı yoksa tahditler kaldırılacak.”

Uyuşturucu ile mücadeleyi de kararlılıkla yürüttüklerini kaydeden Bakan Soylu, şöyle devam etti: “Uyuşturucuyla topyekün mücadele yapılıyor. Şimdi bağımlılara zorunlu tedavi getiriyoruz, Meclis’e sunacağız. Son yıllarda yeni nesil uyuşturucuların (sentetik) piyasaya sürülmesiyle uyuşturucuya bağlı ölümlerde artış söz konusu. Dünyada uyuşturucuya bağlı ölümlerde artış olurken, Türkiye’de aşağıya iniş var. Bu da yapılan mücadeleyle oldu. Türkiye’de 2017 yılında 941, 2018 yılında 657, bu yılın ilk 10 ayında ise 181 kişi uyuşturucu nedeniyle öldü.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER