Ev dekorasyonunda çini kullanımında dikkat edilmesi gerekenler!

Ev dekorasyonunda son dönemin en dikkat çeken trendlerinin başında çini desenler geliyor. Dekorasyondan bağımsız duran ve belli başlı alanlarda farklılık ve enerji katan çini desenler evlerine sanatsal dokunuş yapmak isteyenler için doğru tercih olacaktır. Peki, Çini nedir? Ev dekorasyonunda çini deseni nasıl kullanılır?

MERJAM MERJAM
Ev dekorasyonunda çini kullanımında dikkat edilmesi gerekenler!

Evlerimizi dekore ederken onlarca tarz ve stil arasından seçim yapmakta zorlanabiliyoruz. Renklerin birbiriyle uyumu, evin boyutu, trendler ve kişisel zevkler derken uzun ve uğraş gerektiren bir süreçle ilgileniyoruz. Yaşam alanlarınızda farklı dokunuşlar yaparak göz alıcı bir görünüm oluşturmak isterseniz size harika bir önerimiz var!  Son dönemlerin en popüler eğilimlerinden Çini deseni ile özgün bir bakış açısı yakalayabilirsiniz. Gelin, duvar kâğıtlarından halılara, aksesuarlardan tekstil ürünlerine kadar her alanda karşımıza çıkan çini desenini dekorasyonda kullanmanın yollarını birlikte öğrenelim.

Çini deseni nerelerde kullanılır?

Geleneksel Türk el sanatı olan Çini Deseni motifler, şekiller ve renklendirmelerin bir araya gelmesiyle oluşan bir sanattır. Ev dekorasyonunda sıklıkla karşımıza çıkan çini deseni özellikle mutfak dekorasyonunda harika bir etki oluşturuyor. Mutfaklarınızda çarpıcı ve orijinal bir görünüm elde etmek isterseniz çini deseni alınlıklar için çok şık bir tercih olabilir.

Mutfağınızın rengini ve tarzına uyum sağlayacak çini desenli mermerlerle odak noktasını buraya çekebilirsiniz. Dilerseniz mermer yerine çini desenli yapışkan folyolar ve duvar kâğıtları da kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda çini desenlerini mutfak tezgâhlarında da rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Rengarenk motiflerle süslenmiş çini desenli mutfak tezgahları hem evinize etnik bir hava katacak hem de göz kamaştıran bir bakış açısını sunacak.

Sıradanlıktan uzakta bir tasarıma imza atmak isterseniz; mutfak tezgâhları ya da alınlıklarda düz renkler tercih edip lavabolarda çini desenine yer verebilirsiniz.

Eğer Amerikan mutfaklara sahipseniz salon ve mutfak arasındaki bağlantıya şıklık katmak için mutfak adalarında da çini desenine yer verebilirsiniz.

Çini desenlerini yalnızca mutfaklarda değil banyo dekorasyonunda da tercih etmeye ne dersiniz? Banyoların duvarlarını isterseniz tamamen ya da tek bir duvar olacak şekilde çini deseniyle süsleyebilirsiniz.

Banyolar için çini desen örnekleri

Çini desenleriyle belirli bir alanı ayırmak ya da odak noktası yapmak da mümkün. Banyolarda duş ve lavaboyu birbirinden ayırmak için bir yeri çini desenleriyle kaplayabilirsiniz.

Salonlarda ve yatak odalarında çini deseni nasıl kullanılır?

Salonlarda çini deseni kullanmanın en pratik yolu şömine arkası duvarlar olabilir. Belirli bir konsept belirleyerek bu renklere uygun duvar kağıtları ya da mermerden çini desenlerine şans verebilirsiniz.

Yatak odalarında ise dinamik ve göz alıcı bir stil için yatak başlıkları yerine çini desenleri kullanılabilir.

Kaynak: Yasemin

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında MERJAM internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER