için kaldı

Finansal İyiliğin 7 Aşaması

Finansal iyilik, para ilişkisinde duygusal ve finansal olarak nerede durduğunuzla alakalıdır. Kısa ve ulaşılabilir hedefler geliştirir, organize olur ve ilerlemek için yönetilebilir bir plan uygular.

PARADURUMU PARADURUMU
Finansal İyiliğin 7 Aşaması

Finansal iyilik, para ilişkisinde duygusal ve finansal olarak nerede durduğunuzla alakalıdır. Kısa ve ulaşılabilir hedefler geliştirir, organize olur ve ilerlemek için yönetilebilir bir plan uygular.

Biz de sizin paraya yönelik duygu ve davranışlarınızı belirlemek, mevcut durumlarınızı değerlendirmek, finansal refahınızı iyileştirmek ve doğru şeylere odaklanmanız için kullanabileceğiniz bir çerçeve olan ‘’Finansal Refahın 7 Aşamasını’’ oluşturduk. Bu çerçeve, sizlere ileriye dönük net ve ölçülebilir bir yol sağlayacak.

Finansal İyiliğin 7 Aşaması gibi nesnel bir çerçeve üzerinden nerede durduğunuzu bilmek, geliriniz ne olursa olsun hedeflerinize ulaşmak için bir sonraki adımlara odaklanmanıza ve değerlendirmenize olanak tanır.

Şimdi finansal olarak iyi olmanın 7 aşamasına ve her aşamayla ilişkili potansiyel duygu ve davranışlardan bazılarına daha yakından bakalım. Ve nerede durduğunuza yakından bakalım:

1. Finansal Kaos

Finansal Kaos ‘ta, iyi bir gelir elde etmenize rağmen finansal olarak çok zor zamanlar geçiriyorsunuz. Belki de size hiç para yönetimi öğretilmemiş veya finansal durumunuzu etkileyen zor bir durum veya sağlık sorunu yaşamışsınızdır.

Duygular: Korku, suçluluk, utanç

Davranışlar: Kaçınma, kaçma, aşırı harcama, aile çatışmalarından kaçınma

Finansal Durum: Tasarruf yok, vergiler yapılmamış, ödenmemiş faturalar, açılmamış posta, mali yönetimi ebeveyne veya eşe bırakma

 

2. Finansal Kaçınma Hali

Finansal Kaçınma Hali’nde, finansal durumunuzla ilgili sorunlar olduğunu biliyorsunuz ancak harekete geçemiyorsunuz. İyi maaşlı bir çalışan olmanıza rağmen endişeli, bunalmış ve sıkışmış hissediyorsunuz ve durumunuzu anlamak için muhtemelen bir uzmanın yardımına ihtiyacınız var.

Duygular: Bunalmış, kafa karışıklığı, güvensizlik, hayal kırıklığı

Davranışlar: Felç, nereden başlayacağını bilememek, başını kuma gömmek

Finansal Durum: Rastgele tasarruf, danışman yok, düzensiz finans, çeşitli bankalardaki hesaplar, az finansal kontrol / bilgi

  

3. Finansal Farkındalık

Finansal Farkındalık ’ta, mali durumunuz ve geleceğiniz hakkında sorumluluk almaya ve daha proaktif bir şekilde düşünmeye hazırsınızdır. Artık sizi hedeflerinize yaklaştırmak için nakit akışı ve borç yönetimi planları oluşturmaya başlama zamanı.

Duygular: Merak, endişe, isteklilik

Davranışlar: Kontrolü ele almaya ve alışkanlıkları değiştirmeye hazır

Finansal Durum: Bir plana ihtiyaç duyma bilincinde olma hali, genellikle borç veya yaşam olayıyla (iş, boşanma, emeklilik) tetiklenen, öğrenmeye ve sorumluluk almaya hazır

 

4. Finansal İstikrar

Finansal İstikrar ‘da pek çok temel bilgiye sahipsiniz ve finansal olarak güvendesiniz. Ancak hepsine sahip değilsiniz. Şimdi, finansal sağlığınıza yönelik tehditleri değerlendirme ve beklenmedik yaşam olaylarının sizi kör etmemesini sağlamak için önlem alma zamanı.

Duygular: Rahatlama, başarı duygusu, ihtiyatlı iyimserlik

Davranışlar: Güvence aramak, bilgi aramak, organize olmak

Finansal Durum: Danışman veya tasarruf planı, kontrol altında borç, araçlar içinde yaşama, varlık oluşturma, günlük para yönetimi becerileri

 

5. Finansal Güvenlik

Finansal Güvenlik'te bir planınız var ve çalışıyor gibi görünüyor. İyi kararlar verdiniz, hayattaki beklenmedik durumlara hazırlıklısınız ve finansal bağımsızlığa ulaşma yolunda ilerliyorsunuz. Paranızdan en iyi şekilde yararlanmanızı ve mevcut yatırım, emlak ve vergi planlama stratejilerinden yararlanmanın zamanı geldi.

Duygular: Güven, kontrol, açıklık, endişe veya gelecekle ilgili endişe

Davranışlar: Geleceği planlama, yaşam seçimlerini değerlendirme ve seçenekleri değerlendirme

Finansal Durum: Beklenmedik durumları sağlıyor: emlak planı, güncel sigorta, çocukların eğitimi için birikim yapılmış, tasarruf planı maksimize edilmiş, minimum ve kontrollü borç

6. Finansal Özgürlük

Finansal Özgürlük ’te, istediğiniz hayatı yaşamak için yeterli paranız var, ancak kendinizi, kontrolünüz dışında olabilecek, gelecekteki olaylar (kişisel, ekonomik veya toplumsal) için endişe duyabilirsiniz. Finansal planlayıcınız veya Para Koçunuzla düzenli kontroller yaptığınızdan emin olun, böylece gerektiğinde "rotayı düzeltebilirsiniz."

Duygular: Başarı duygusu, sırada ne var, yaşam amacı sorunları, kaybetme korkusu, gerçekten yeterince var mı

Davranışlar: Emeklilik, küçülme, gönüllü çalışma, başka yerde yaşama, seyahat

Finansal Durum: Finansal bağımsızlık kazandı, kişisel eğlenceye odaklanma

 

7. Finansal Yükümlülükleri Yerine Getirme

Finansal yükümlülüklerinizi yerine getirmeyi başardınız. Yeterli paraya sahip olduğunuzdan ve paranın sorun olmadığından eminiz. Değerlerinize uygun olarak para harcıyor ve veriyorsunuz ve yaşam olayları müdahale ettiğinde bile finansal güvenliğinizin risk altında olduğundan asla endişelenmiyorsunuz.

Duygular: Yeterliyim ve iç huzurum var

Davranışlar: Hayırseverlik bağışlama, vakıf kurma, insani yardım projelerinde yer alma, geri verme (zaman ve para)

Finansal Durum: Para nesne ve sorun değildir, "İhtiyacım olan her şeye ve daha fazlasına sahibim", bilgiyi paylaşmak, servet tahsisi

Kaynak: https://moneycoachescanada.ca/7-stages-financial-well-being/

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER