Yazışmalar ortaya çıktı: Büyük skandal: Kabil Havaalanı'ndaki kanlı saldırıyı biliyorlarmış!

Geçtiğimiz günlerde DEAŞ-H'nin kana buladığı Kabil Havalanı'yla ilgili şoke eden yazışmalar ortaya çıktı. Kabil'deki İngiliz elçiliğinin saldırı tehdidini bilmesine rağmen ülkeden kaçmaya çalışan Afgan vatandaşları bölgeye yönlendirdiği anlaşıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yazışmalar ortaya çıktı: Büyük skandal: Kabil Havaalanı'ndaki kanlı saldırıyı biliyorlarmış!

Geçen hafta Afganistan'ın Kabil Havaalanı'nda meydana gelen ve 170 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamayı DEAŞ'ın Afganistan yapılanması DEAŞ-H üstlenmişti. BBC'de yer alan bir rapora göre başkentteki İngiliz elçiliği ülkeden kaçmaya çalışan Afgan vatandaşlarını havaalanının Abbey kapısına yönlendirdi. Üstelik yetkililer burada gerçekleşmesi olası bir terör saldırısından haberdardı...

Afganistan'dan kaçmaya çalışan birçok çaresiz insan Birleşik Krallık ve ABD'nin terör saldırısı tehdidi uyarısına rağmen elçilik tarafından, saldırıdan sadece saatler önce havaalanına gitmeleri için yönlendirildi.

BBC'nin Newsnight programında yayınlanan epostalarda İngiliz elçiliğinin insanlara 'Baron Hotel yakınındaki Abbey kapısını kullanın' talimatı verdiği görülüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER