Son dakika... Uzmanlar 2022 asgari ücretini değerlendirdi

Merakla beklenen asgari ücret açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretin yüzde 50.44 seviyesinde artırılarak 4 bin 250 TL olduğunu duyurdu. Asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisi de alınmayacak. Uzman isimler asgari ücrete dair değerlendirmelerde bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika... Uzmanlar 2022 asgari ücretini değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren 2022 yılı için geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. Erdoğan, asgari ücretin yüzde 50.44 seviyesinde artırılarak 4 bin 250 TL olduğunu duyurdu. Erdoğan söz konusu artışın son 50 yıldaki en yüksek artış olduğunu ifade etti. Öte yandan asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisi de kaldırıldı. Uzman isimler asgari ücret ile ilgili değerlendirilmelerde bulundu.

BİZİM DE TAHMİNLERİMİZİN ÜSTÜNE ÇIKTI

İstanbul Üniverstesi Öğretim Üyesi Sefer Şener CNN Türk ekranlarında asgari ücret ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "4 binin mutlak suretle üzerinde olacağını konuşmuştuk. 4 bin 96 liraya kadar çıkacağını söylemiştik. Bizim de tahminlerimizin üstüne çıktı. Bu son 50 yılın rakamı bizim tahminimiz yüzde 43 civarıydı. 6 milyon 400 bin kişi asgari ücretli ama 13 milyon çalışanımız var. Bunlara da yansıyacaktır." dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER