Yeşil Sol Parti'nin Kocaeli adayı Ayten Dönmez'e terör gözaltısı

Yeşil Sol Parti (YSP)'nin Kocaeli 13. sıradan milletvekili adayı gösterdiği Ayten Dönmez, PKK silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla gözaltına alındı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yeşil Sol Parti'nin Kocaeli adayı Ayten Dönmez'e terör gözaltısı

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yeşil Sol Parti'nin Kocaeli'den 13. sıradan milletvekili adayı gösterdiği Ayten Dönmez'in PKK'nın faaliyet yürüttüğü kırsal alanda siyasi ve silahlı eğitim aldıktan sonra yasadışı yollarla Türkiye'ye girdiğini belirledi.

Polis, bu sabah Dönmez'in Üsküdar'da kaldığı adrese operasyon düzenledi.

Yeşil Sol Parti'nin Kocaeli adayı Ayten Dönmez'e terör gözaltısı - Resim : 1

Operasyonda Dönmez gözaltına alındı. Dönmez hakkında yapılan sorgulamada 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' ve 'Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet' suçlarından kaydı olduğu belirlendi. Öte yandan Dönmez'in terör örgütü PKK'nın eğitim alanında çekildiği belirtilen fotoğrafları da ortaya çıktı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER