Büyükşehir Belediyesi, temizlik personelinin izinleri kaldırıldı

Büyükşehir Belediyesi, temizlik personelinin izinleri kaldırıldı

POSTA POSTA
Büyükşehir Belediyesi, temizlik personelinin izinleri kaldırıldı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren BELPLAS A.Ş. ekiplerinin izinleri kaldırıldı. Ayrıca, Metro duraklarında her gece dezenfeksiyon işlemi yapılması kararlaştırıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalıklarla mücadele konusunda teyakkuza geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu başkanlığında kurulan komisyon, dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmalarını gece-gündüz takibe alırken, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren BELPLAS A.Ş. ekiplerinin izinleri geçici bir emre kadar kaldırıldı. Temizlik ekipleri, toplu taşıma araçlarından kamu kurum ve kuruluşlarına, rekreasyon alanlarından camilere, sivil toplum kuruluşlarının binalarından spor komplekslerine, kamusal alanlardan duruşma salonlarına kadar birçok noktada gece gündüz çalışıyor. Öte yandan Raylı Sistemler ile EGO otobüslerinde rutin temizlik çalışmasına devam eden Büyükşehir ekiplerinin, salgın hastalık riskine karşı METRO duraklarında da her gece dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışması yapması kararlaştırıldı.
'ETKEN MADDELERİ İÇEREN İLAÇLAR KULLANIYORUZ'
Ortak kullanım alanlarında titiz bir temizlik çalışması yaptıklarını ve yeni gelen talepleri de değerlendirerek temizlik programına dâhil ettiklerini belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, "Kentin birçok noktasında temizlik ve dezenfeksiyon işlemimiz ara vermeden devam ediyor. Ankara halkının en yoğun olarak kullandığı Ankara Adliyemizi de bu kapsama alarak tüm katlarda temizlik çalışması yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, talep eden kamu kurum ve kuruluşlarına yardımcı olmamızı talimatlandırdı. Gece gündüz elimizden geldiğince biz de bütün bu talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Dezenfeksiyon yöntemi olarak insanların olduğu kullanıma açık alanlarda sırt pülverizatörleriyle, insanların olmadığı yerlerde ise, motorlu pülverizatörleri kullanıyoruz. Kullandığımız ilaçlar, Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı ilaçlardır. Onaylı etken maddeleri içeren ilaçları kullanıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER