Avrupa Dijital Kadın Çeşitlilik Bildirgesi tanıtıldı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı Rahmi Aktepe, “Önümüzdeki 5 yıl büyük teknolojik gelişmeler olacak, toplumu ve bireyleri etkileyecek ve dönüştürecektir. Kadınlarımız bu dönüşümü fırsata çevirerek hedeflerine giden çözümü burada bulmalılar.” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Avrupa Dijital Kadın Çeşitlilik Bildirgesi tanıtıldı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı Rahmi Aktepe, Türkiye Bilişim Derneği ile Avrupa Profesyonel Bilişim Dernekleri Konseyi (CEPIS) iş birliğiyle düzenlenen “Avrupa Dijital Kadın Çeşitlilik Bildirgesi’nin (DiversIT Charter)” tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kadınların toplumun şekillenmesinde herkesten çok daha önemli rollerinin bulunduğunu belirtti. 

Kadınların cinsiyet eşitliği açısından dünya ve Türkiye’de önemli problemlerinin bulunduğunu ifade eden Aktepe, bu problemlerin istihdam, terfi ve ücret konusunda yoğunlaştığını söyledi. Aktepe, Türkiye’de istihdam edilen kadınların yarısından çoğunun ücretli veya yevmiyeli olarak çalıştığını aktararak, şunları kaydetti:

“OECD’nin raporuna göre Türkiye’deki 15-29 yaş arası kadınların yüzde 52’si ne okuyor ne de çalışıyor. TÜİK verilerine göre ise, 15 yaş üzeri iş gücüne dahil olmayan kadınların yüzde 58,7’si ev kadını, yüzde 11,4’ü de öğrenciden oluşmaktadır. Dünyada kadın istihdamı yüzde 49,1, OECD ülkelerinde yüzde 62,3 iken Türkiye’de bu oran yüzde 33. Türkiye’de her 100 girişimciden yalnızca yüzde 7,5’i kadın. Dünya Ekonomik Forumu’nun 2018 yılı araştırmasına göre eğer kadınlar bir hamle yapmazsa cinsiyet ve ücret eşitliği, 217 yıl sonra mümkün olabilecek. Bu kadar beklemeyi kabul edemeyiz.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER