Zelenski: Hedeflerinde Donbas var, Rusya yeni saldırılara hazırlanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın Kiev’e yönelik saldırıları azaltacakları sözüne inanmadığını söyledi. Paylaştığı video mesajda Zelenski, “Artık hiç kimseye, hiçbir güzel cümleye inanmıyoruz. Saldırganlığı azaltacakları vaadine rağmen Kiev ve Çernihiv’e bombardıman sürüyor” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Zelenski: Hedeflerinde Donbas var, Rusya yeni saldırılara hazırlanıyor

Rus güçlerinin Donbas bölgesine yönelik yeni bir saldırı için hazırlık yaptığını sözlerine ekleyen Zelenski, “Her bir metrekare toprağımız için savaşacağız” diye konuştu.

IRPİN’E YÖNELİK SALDIRILAR SÜRDÜ

Kiev’in banliyölerinden Irpin’de bulunan haber ajansı AFP muhabiri de Rusların “saldırıları azaltacağız” vaadine karşın bombardımanın sürdüğünü, çok sayıda patlama yaşandığını rapor etti. Irpin Belediye Başkanı, bölgenin Ukrayna askeri kontrolüne geçtiğini ancak Rus bombardımanının sürdüğünü söyledi. Irpin’deki çatışmalarda 200’den fazla sivilin öldüğü, bölgenin yarısından fazlasının yıkıldığı belirtildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER