Erdoğan’ın daveti hahamları şaşırttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İslam Ülkeleri Hahamlar İttifakı üyelerini çarşamba akşamı Beştepe’de ağırlaması, İsrail basınında da yer aldı. Toplantı için İstanbul’a gelen hahamların, sürpriz davet üzerine Erdoğan’ın gönderdiği özel uçakla Ankara’ya gittiği belirtildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Erdoğan’ın daveti hahamları şaşırttı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Yahudi Toplumu ve İslam Ülkeleri Hahamlar İttifakı (ARIS) ile yaptığı görüşme, hahamlar tarafından “sürpriz” olarak nitelendi. Dünyada Yahudi toplumuyla ilgili haberleri takip eden ABD merkezli Jewish Telegraphic Agency’nin (JTA) haberine göre, ilk toplantılarını İstanbul’da bir otelde yapmayı planlayan ARIS üyesi hahamlar, Erdoğan’ın özel uçakla kendilerini Ankara’ya getirtmesini ve Beştepe’de verdiği akşam yemeğinde ağırlamasını şaşkınlıkla karşıladı.

BEŞTEPE’DE KABUL

JTA’ya konuşan Türkiye Aşkenaz Yahudi Cemaatinin Hahambaşı Mendy Chitrik, İstanbul’daki toplantılarının başlamasına saatler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerini Beştepe’de ağırlayacağını öğrendiklerini söyledi. Haberde hahamların, İstanbul’da iki gün olarak planladıkları toplantılarında başkent Ankara’ya gitmeyi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyi hiç beklemedikleri belirtildi. Hahambaşı Chitrik, Erdoğan’ın İslam ülkelerinde görev yapan hahamlarla yaklaşık iki saat boyunca birçok konuda görüştüğünü söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER