Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk takımı oldular

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı sponsorluğunda 6 kadın yüzücüden oluşan Türk takımı, İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk Türk kadın takımı olarak tarihe geçtiler.

F5HABER F5HABER
Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk takımı oldular

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı sponsorluğunda 6 kadın yüzücüden oluşan Türk takımı, İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk Türk kadın takımı olarak tarihe geçtiler.

Adana Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda, kadın yüzücüler Nesrin Olgun Arslan, Ayşe Yasemin Yıldırım, Çilem Çelik, Beyza Kordan, Halime Acet ve Rengin Ergin Börekçi'den oluşan Manş kadın takımının antrenörlüğünü Manş Denizi'ni geçen en yaşlı ve en son Türk olan Kamil Resa Alsaran yaptı. En büyüğü 58, en küçüğü 16 yaşında olan takım üyelerinin, 9 Temmuz'da öğle saatlerinde başladığı geçiş hava ve deniz şartlarının zorlu olmasından dolayı 10 Temmuz sabah saatlerinde tamamlandı. 16 saat 44 dakikalık dereceleri tarihe geçen takımın kaptanlığını yürüten aynı zamanda 1979 yılında Manş'ı geçen ilk Türk kızı olan Nesrin Olgun Arslan, Manş denizinin barındırdığı zorluklar ve zorlu güzergahıyla her yüzücünün geçmek, başarmak istediği sayılı denizlerden, yüzme maratonlarından olduğunu söyledi.

Yıllar sonra Manşı tekrar geçme fikrinin uzun zamandır aklında olduğunu belirten Arslan, "Türkiye'de bireysel olarak bu denemeyi yapan ve başarılı olan bir kadın yüzücü olarak, kadınları bu başarıya özendirmek için bu yola çıkmaya karar verdim. Doğru ekiple bu zorlu yolculuğu tamamladık. Manş'ı geçen ilk kadın Türk takımının kaptanı olmak benim için büyük bir gurur, jübilemi yapmış bulunmaktayım. Her yaşta, her sosyo-ekonomik düzeyde, engelli-engelsiz, her kadının bunu eğer isterse ve gerekli fiziksel ve zihinsel kondisyonu sağlarsa başarabileceğini göstermek başlıca hedefimizdi. Yeni yetişen genç neslimizin spora daha fazla katılımını sağlayarak bu konuda destek almalarını sağlamak, sporda kazanılan başarıların gerçek hayattaki başarılara ışık tuttuğunun bilincinde olarak ulaşabildiğimiz herkese yüzmeyi sevdirmek öncelikli hedefimiz" dedi.

BABASI DÜNYA REKORUYLA MANŞ'I GEÇMİŞ

Takımın üyelerinden Manş Denizi'ni 9 saat 2 dakikada geçerek dünya rekoru kıran Erdal Acet'in kızı Halime Acet de babasının rekor kırarak geçtiği denizi kendisinin de geçmesinin, onunla aynı duyguları yaşamış olmanın ayrı bir mutluluk olduğunu söyledi.

Takımının 16 yaşındaki en küçük yüzücüsü Beyza Kordan ise, "Yüzmenin Everest'i olarak adlandırılan bu denizde, birbirinden başarılı sporcularla aynı takımda yer alarak yüzmek benim için oldukça anlamlı. Takımımızın kaptanı Manş'ı yüzerek geçen ilk Türk Kadın olunca, motive olmamanız, başarıya odaklanmamanız ve takımınızdan emin olmamanız gibi bir ihtimal yok. Elimden gelenin en iyisini yaptığımı düşünüyorum, bu başarıyı yaşamış olmanın mutluluğu tarif edilemez" dedi.

İBB Spor Kulübü sporcusu ve çocuk felci ile engelli olan yüzücü Çilem Çelik de, "Engelleri, engelsizlerle beraber aşmak onun için harika bir duygu!" olduğuna vurgu yaptı.

Takım antrenörü Kamil Resa Alsaran ise, 1993 yılından beri Boğaziçi, Çanakkale Boğazı, Meis-Kaş (triple yapan ilk kişi-22 km), Alanya, Urla, Değirmendere Deniz Maratonlarına ve İznik Göl Yarışı'na katılmış ve birçok madalya almış. Alsaran, 4 Eylül 2012'de Manş Denizi'ni geçen en yaşlı ve en son Türk olmuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER