Erdoğan, trafikte hedefi açıkladı: Sıfır can kaybı, sıfır hasar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, trafik kazalarının önlenmesi konusunda “Sıfır can kaybı, sıfır yaralanma, sıfır maddi hasar hedefimize ulaşana kadar çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile Trafik Medya Yüzlerinin Tanıtımı ve Trafik Medya Ödülleri Programında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

HÜRRİYET HÜRRİYET
Erdoğan, trafikte hedefi açıkladı: Sıfır can kaybı, sıfır hasar

SAVAŞ BİLANÇOSU GİBİ

“Bir dönem her akşam, adeta savaş bilançosu gibi trafik kazası haberleri dinlerdik. Çünkü yollar tek şerit gidiş, tek şerit gelişti. Görevi devraldığımızda Türkiye’de sadece 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Ülkemize biz bugüne kadar 22 bin kilometre daha bölünmüş yol kazandırarak 28 bin kilometrenin üzerine çıkardık.

Sıfır can kaybı, sıfır yaralanma, sıfır maddi hasar hedefimize ulaşana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Esasen bu konu her türlü siyasi ve fikri ayrılığın üstünde bir meseledir. 2010 yılında BM Genel Kurulu’nda küresel yol güvenliğinin iyileştirilmesi kararı alındı. Bu çerçevede trafik kazası kaynaklı ölümlerin yüzde 50 azaltılması hedeflendi. Bu deklarasyona biz de imza attık.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER