Devlet Bahçeli'den Atatürk'e hakaret tepkisi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Atatürk'e hakaret iddiasına yönelik sert tepki gösterdi. Bahçeli, ''Bu kişilerin gizli FETÖ'cü olup olmadıkları mutlaka incelenmelidir'' ifadesini kullandı. Muhalefetin erken seçim çağrısına yönelik de açıklama yapan Bahçeli, ''Ülkemizin erken seçim diye bir gündemi yoktur. Bugünden itibaren de seçimlere 754 gün kalmıştır'' dedi.

F5HABER F5HABER
Devlet Bahçeli'den Atatürk'e hakaret tepkisi

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, erken seçim çağrılarına tepki göstererek, "Ülkemizin erken seçim diye bir gündemi yoktur" dedi.

Bahçeli, Ayasofya'daki tepki çeken vaazla ilgili olarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e tahammülsüzlük Türkiye'ye tahammülsüzlüktür. Atatürk alerjisinin esas gerekçesini nasıl okumalıyız? Gizli FETÖ'cü olup olmadıkları mutlaka incelenmelidir" ifadelerini kullandı. 

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle;

* Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e tahammülsüzlük, lamı cimi yok Türkiye Cumhuriyeti'ne tahammülsüzlüktür. Bugün varsak, bugün hayattaysak, bunun şeref payesi Türk tarih silsilesinde müstesna bir yeri olan aziz Atatürk'ündür. İdeolojik dogmalarla, ilkel bir taassupla, keskin önyargılarla Atatürk düşmanlığı yapmak, millete değil hıyanete hizmettir.

* Ayasofya-i Kebir Camii Şerif açılmışken, büyük bir özlem olan Taksim Camii'nin manevi hayatımıza kazandırılması, Müslüman gönüllerle buluşturulması sağlanmışken nükseden Atatürk alerjinin esas gerekçesini nasıl okumalı, nasıl anlamalıyız?

* Her güzel ve memnuniyet verici gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, suyu bulandıran, ortamı kızıştıran, bunu da Müslüman kisvesi altında yapan kişilerin Türkiye'nin huzuruyla oynamaları provokasyondur. Bunlar iyi araştırılmalıdır, maksatları derinlemesine tahlil edilmelidir. Gizli FETÖ'cü olup olmadıkları mutlaka incelenmelidir.

“HERKES UYANIK OLMAK ZORUNDADIR”

* Vaazlarıyla milli birliğimizi yaralamaya, tarihi şahsiyetlerimizi kötülemeye hiç kimse cüret etmemelidir. İnanç sahibi insanlarımızı üzmek, özellikte de bugünkü AK Parti hükümetini töhmet altında bırakmak, yapılan muhteşem hizmetleri söz ve fiillerle karalamak temiz bir mizacın, ihlaslı bir kalbin sonucu değildir. Herkes uyanık olmak zorundadır.

 
* İslam adına İslam'ın temel değerlerini, kutlu çağrılarını hamasetle tartışmaya açmak ahlaken sorunludur. Sorumsuz ve şuursuz konuşmaların, temelsiz ve mesnetsiz ithamların hiç kimseye faydası yoktur.

* Atatürk'e bühtan edenlerin milletimizin gözünde zerre değeri olmayacaktır. Zira Atatürk milli birliğimizin ortak paydasıdır. Kim Gazi Paşa'ya saldırıyorsa, kimin Gazi Paşa'ya kötü sözü dokunmuşsa, ya soy kütüğünde bir karanlık nokta ya da mazisinde yüzünü kara çıkaracak bir mahcubiyeti vardır.

“ATATÜRK BİZİM VE MİLLATİMİZİN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR”

* Atatürk'ün manevi hatırasını hezeyanla ilzam etmek İslam'a katkı mıdır? Mukaddesatımıza sahip çıkmak, ona refik olanlara, ona refakat edenlere sahip çıkmaktır.

Atatürk'e hakaret mukadderatımıza da husumettir.

* Allah için söyleyiniz, Atatürk'e dil uzatanlar daha iyi Müslüman olduklarını mı sanıyorlar? Atatürk'e en ağır sözleri reva görenler, Türk milletinin ruhunu okşadıklarını mı düşünüyorlar? Ey kendini bilmez akılsızlar, Atatürk'ümüzden ne istiyorsunuz?

* O tarih sahnesine çıkmasaydı, Türklüğün kıvancı, İslam'ın bekçisi olmasaydı, doğduğunuzda kulağınıza ezan mı okunur, yoksa bir kilise de vaftiz mi edilirdiniz? Atatürk'ün hatıralarına ve heykellerine saldıran zavallılar, sizin yel değirmenlerine savaş açan Donkişot'tan, yancısı Sanço Panço'dan ne farkınız vardır?

* Herkes bilsin ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim ve milletimizin kırmızıçizgisidir. İlk Cumhurbaşkanımız ve Milli Mücadelenin yol başçısıdır. İman ve insaf sahibi herkes ona hürmetle mükelleftir. Atatürk Türkiye'dir. Atatürk Cumhuriyettir.

KILIÇDAROĞLU'NA ERKEN SEÇİM TEPKİSİ

Biz bu milleti canımızdan aziz bildik. Bu cennet vatanı namus belledik. Türkiyemizi meşgul eden her sorunla ilgili yalın düşüncelerimiz, yapıcı önerilerimiz bir gerçek olarak meydandadır. Siyasi mücadelenin bir ahlakı olmalıdır. Siyasi mücadelede dürüstçe, mertçe yapılmalıdır. Fazilet ve ferasetleri kuru, fikir ve fiilleri kördür. İradesi esir düşenler için ülke ve ülkü diye bir meselenin esamesi okunamaz. Bu eyyamcı tipler gelene ağam gidene paşam diyecek kadar çıkarlarına düşkündür. İkbal kaygıları her şeyin önündedir. Bunlara göre etek öpmekle dudak kirlenmez. 

Millet dışında destek arayanlar, güç merkezlerinden medet arzulayanlar zillet ve ziyan çukurundadır. Siyasette erdem yoksa entrika hakimdir. CHP yönetiminin durumunu başkaca izah etmek nasıl mümkündür. Çok değil, 2020'nin farklı tarihlerinde erken seçime karşı olduklarını sürekli vurgulayan Kılıçdaroğlu'na en olmuş, nereye kaybolmuştur. Bir yıl içinde değişen nedir? Erken seçim zorlaması kimlerin talebi, hangi karanlık muhaliflerin siparişidir. 

"KILIÇDAROĞLU RUH İKİZİ HALİNE DÖNEN MAFYAYA BAKSIN"

BAE'den İsrail'e kadar Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya amaçlayan ülkelerin operasyonları, asimetrik tahrikleri, şiddet ve yoğunluk kazanmıştır. Biden'ın dümen suyuna giren Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'nin erken seçim isteği, sahibinin sesidir. Türk Milleti böylesi bir tuzağa kesinlikle düşmeyecektir. Anayasa referandumu yerine seçim referandumundan bahsediyor. Kılıçdaroğlu, organize suç şebekelerinin nefesi olduğunu görmüyor. Kılıçdaroğlu masal anlatmasın. Ruh ikizi haline dönen mafyaya baksın. Bizim mafya ile ortak olduğumuzu söylemek saptırmadır. 

Ülkemizin erken seçim diye bir gündemi yoktur. Bunu kiralık aklından sakın çıkarma. Demedi deme, adam sözü dinle. Seçimlere 754 gün kalmıştır. Hesaba 2 yıl 24 günlük süre vardır.

2021'in ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüyen Türkiye ekonomisinin fırtınadan nasıl çıkma başarısı gösterdiğini kabul ve ifade edin. 

TERÖRLE MÜCADELE VE YARGI SÜREÇLERİ

FETÖ ve PKK'yı kapsamına alan adli süreçlerin bitirilmesi süratle temin edilmelidir. Türkiye bir yanda terörü bitirme noktasına getirmişken diğer yanda hukuk devleti ilke ve esaslarını hızlı bir şekilde işletmek zorundadır. Mahkemeler uzamaya devam ederse ülkemizin istismarına göz yumulmuş olacaktır. 

SONRAKİ HABER