için kaldı

İslami Cihad'dan uluslararası topluma İsrail eleştirisi

İslami Cihad Hareketi, uluslararası toplumun koronavirüsün olduğu bir ortamda İsrail hapishanelerinde tutuklu Filistinlilerin durumuna sessiz kalmasını eleştirdi.

GASTE24 GASTE24
İslami Cihad'dan uluslararası topluma İsrail eleştirisi

Siyasi Büro Üyesi Yusuf el-Hasayna, hareketin internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "COVID-19 salgınına rağmen Arap ve Filistinlileri tutuklamayı sürdürmek, haklarında yürütülen tıbbi ihmal, işkence ve göstermelik yargılamalar gibi, insanlık aleyhinde işlenen en kötü suçlara karşı dünya ve uluslararası toplum hala gözlerini yummaktadır" ifadelerini kullandı.

"Adalet ve hak ölçülerini görmezden gelmektir"

Hasayna şunları kaydetti:

"Hapishanelerdeki Filistinlilerin durumlarına insan hakları örgütleri ve uluslararası kurumların sessiz kalması, üstlendikleri insani rollere karşı bir ihanettir. Bu durumun etik değerleri bırakma ve insan hakları, adalet ve hak ölçülerini görmezden gelmektir."

İsrail hapishanelerinde yaklaşık 5 bin Filistinli tutuklu var

Resmi verilere göre, İsrail hapisanelerinde 43 kadın, 180 çocuk ve 700 hasta olmak üzere yaklaşık 5 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

Filistin Esirler Heyeti, pazartesi yaptığı açıklamada, İsrail’in cezaevlerindeki 3 gardiyana koronavirüs bulaştığını duyurduğunu belirtmiş ve başta Uluslararası Kızılhaç Örgütü olmak üzere uluslararası kuruluşlara Filistinli tutukluları korumak üzere acilen devreye girme çağrısı yapmıştı.

İsrail Cezaevleri İdaresi (ŞABAS-IPS) de daha önce yaptığı açıklamada, Megiddo Hapishanesi'nde bulunan Filistinli tutuklulardan 4'ünün, bir hafta önce COVID-19 vakası tespit edilen bir kişiyle temasta bulundukları şüphesiyle tedbir amaçlı karantinaya alındığını duyurmuştu. 

Kaynak: AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER