Avrupa'nın en yüksek kulesinin hizmete gireceği tarih belli oldu!

İstanbul'un yeni değeri Çamlıca Kulesi'nin dış cephe kaplaması tamamlandı. 300 çalışan, nisanda kuleyi hizmete açmak için gece gündüz mesai yapıyor. Çamlıca Kulesi Avrupa'nın en yükseği olacak.

GASTE24 GASTE24
Avrupa'nın en yüksek kulesinin hizmete gireceği tarih belli oldu!

Tek noktadan televizyon ve radyolara yayıncılık hizmeti verilecek. Görüntü kirliliği ortadan kalkacak. Çamlıca Kulesi'nde sona yaklaşılıyor.

53 katlı kulenin dış cephe kaplaması tamamlandı. Kulenin podyum kısmı yani giriş katı yapılıyor. Fuaye alanında montaj çalışmaları sürüyor. Yıl sonunda ise testlere başlanması planlanıyor. 

Gece gündüz demeden çalışan 300 işçi ve mühendisin hedefi nisanda kulenin hizmete girmesi.

Kulede sosyal alanlar, seyir terasları, ve restoranlar da yer alacak. Buraya gelen vatandaşlar Boğaz'ın eşsiz manzarasının tadını çıkaracak.

Çamlıca, 388 metre yüksekliği ile Avrupa'nın en yüksek kulesi olacak. Vericilerin kaldırılmasıyla da görüntü kirliliği son bulacak. 

Kaynak: TRT Haber

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER