Emlakçılıkta gerekli 100 saatlik eğitim için dersler başladı

Emlakçılık yapacaklar ve taşınmaz ticaretiyle uğraşacaklar için yeni dönem başlarken, ilgili yönetmelikle zorunlu kılınan en az 100 saatlik eğitimin çevrim içi alınabilmesine de imkan sağlandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Emlakçılıkta gerekli 100 saatlik eğitim için dersler başladı

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, emlakçılık sektörü, mağduriyetlerin ve kayıt dışılığın önüne geçilmesi amacıyla çıkarılan "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile getirilen uygulamalara odaklandı.

Yönetmeliğe göre, yetki belgesi olmayan ve kayıt dışı çalışan kişilerle iş yapan, komisyon paylaşan emlakçılara ceza kesilebilecek ve yetki belgeleri iptal edilebilecek. Yeni bir emlak işletmesi açılabilmesi için Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin (MYK) yanı sıra bu konuda en az 100 saatlik eğitim alınması gerekiyor. Bu işle ilgileneceklerin mezuniyet durumuna göre en az 12 ay veya 6 ay emlak danışmanlığı yapmış olması şartı aranıyor. En az 100 saatlik mesleki eğitim almayanlar ve mesleki deneyime sahip olmayanlar emlak işletmesi açamıyor.

Emlakçılığa başlamak isteyenlere yönelik eğitimler de başladı. Bu kapsamda Yüksek İhtisas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YİÜSEM), "Taşınmaz Ticareti Eğitimi Sertifika Programı"nı uygulamaya aldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER