Çocuklar döndü anneleri kaldı

Amerikan New York Times gazetesi, terör örgütü DEAŞ ile bağlantılarından ötürü Irak’ta Türkiye kökenli 800 kadın ve çocuğun alıkonulduğunu yazdı. Kadınlardan 26’sının idam cezasına çarptırıldığını belirten NYT, Irak’tan Türkiye’ye iade edilen bazı çocukların hikâyesine de ulaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çocuklar döndü anneleri kaldı

NEW York Times gazetesine göre Irak’ta terör örgütü DEAŞ ile bağlantılarından ötürü yaklaşık bin kadar Türk kadın ve çocuk ele geçirildi. Bunların çoğunluğu 2017 yılının Ağustos ayında Telafer yakınlarında bulundu. İçlerinden hasta ve kötü durumda olan 16 çocuk yedi ay önce Türkiye’ye getirildi. Yaşları 1 ile 16 arasında değişen 188 çocuk ise Ramazan Bayramı öncesinde Haziran ayı başında Türkiye’deki yakınlarına teslim edildi.

NİSA’NIN HİKÂYESİ

Bunlardan biri 9 yaşındaki Nisa. Babası ailesini alarak beş yıl önce DEAŞ’a katılmış. Erkek kardeşi ve babası savaşta ölmüş. Bir yıl boyunca annesi ve diğer Türk tutuklularla birlikte Irak’ta hapiste kalmış. Türkiye’ye teslim edilen Nisa’nın annesi ise Irak’ta teröre destek verdiği suçlamasıyla ölüm cezasına çarptırılmış.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER