için kaldı

Vali Bilmez: HES kodu kaçak vakaları yakalamamıza imkan sağladı

VAN Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, HES kodunun karantina tedbirlerine uymayan kişilerin yakalanmasına imkan sağladığını söyledi. Kentte yapılan denetimlerde karantina kuralına uymayan 150 kişinin yurda yerleştirildiğini belirten Vali Bilmez, "Bunların 50’si pozitif vakaydı. 100 kişi de temaslı olduğu için izole edilen kişilerdi. Bunları yurda yerleştiriyoruz. Bunun için 3 bin 350 kişi kapasiteli yurdumuzun ayırdık." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Vali Bilmez: HES kodu kaçak vakaları yakalamamıza imkan sağladı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, koronavirüs ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında son bilgileri paylaştı. Van’da pandeminin Kurban Bayramı’ndan sonra hızla yükselişe geçip durumu kötü iller arasına girdiğini söyledi. Daha sonra da hastanelerin pandemi servisi önüne gelen kişilerin sayısının 2 bini bulduğunu ve en çok bulaşın da burada oluşan kuyruklardan kaynaklandığını belirtti.

BAKAN KOCA’NIN GELİŞİ HERŞEYİ DEĞİŞTİRDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 10 Eylül’de Van’ı ziyaret etmesinin ardından ciddi yeni önlemler alındığını kaydeden Vali Bilmez, şöyle konuştu:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER