için kaldı

Savaştan kaçan dansçı çifte Aspendos kucak açtı

Biri Ukraynalı biri Rus olan iki dansçı yıllar önce Aspendos Arena’da sahneye çıkarken tanışıp evlenmişti. Ukrayna’da savaş başlayınca 6 gün süren yolculuğun ardından çocuklarıyla Antalya’ya gelip aynı tiyatronun kulisinde yaşamaya başladılar.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Savaştan kaçan dansçı çifte Aspendos kucak açtı

Her ikisi de dansçı olan Rus Alexander Balakhonov (34) ile Ukraynalı Iryna Balakhonova (37), 2014 yılında Türkiye'de, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nda tanışıp evlendi. Çift 2017 yılında Ukrayna’ya yerleşmeye karar verdi. Daha sonra Olexander ve Iryna adını verdikleri iki çocukları dünyaya geldi. Yaşamlarına Mıkolayiv şehrinde devam eden aile, 24 Şubat sabahı Rusya'nın saldırısı sonrasında büyük korku yaşadı. 3 gün sığınakta kalan çift, 'Burası bizim evimiz' dedikleri ve tanıştıkları Antalya'ya gelmek için senelerce dans ettikleri Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'ndaki ekip arkadaşlarıyla bağlantı kurdu. Anneleri Galyna Dzıuba'yı da yanlarına alan Balakhonov Ailesi, ülkeden çıkmak için araçlarıyla yola düştü.

YOLCULUK 6 GÜN SÜRDÜ

Savaşın devam ettiği bölgelerden geçemedikleri için Moldova, Romanya ve Bulgaristan'ı dolaşan aile, 6 günde 2 bin 300 kilometrelik yolculuğun ardından Antalya'ya gelebildi. Anadolu Ateşi'ndeki ekip arkadaşları, kendilerinden yardım isteyen Balakhonov Ailesi’nin geçici süre kalabilmesi için, daha önce dans gösterilerinde sahneye çıktıkları ve son günlerde yıkım kararı ile gündemde olan Serik ilçesindeki Aspendos Arena'nın kulislerinden birini eve çevirdi. Çocuklarıyla kendilerine bir yaşam alanı oluşturan Balakhonov çifti, dans gösterileri için de hazırlıklarını sürdürüyor. Savaş nedeniyle bu sene başladığı okulundan uzak kalan Olexander'a, emekli öğretmen anneannesi Galyna Dzıuba okuma-yazma öğretiyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER