için kaldı

Akülü araçla ABD’ye açılacak

4 yıl önce kurulan ve bugün Türkiye’de 8 havalimanında yer alan Air Clinic, seyahat eden yaşlı, hasta ve engelli yolculara hizmet veriyor. Seyahatteki engelleri kaldırmak için yola çıkan firma, yolcuların uçak içinden alınmasından otoparka kadar olan tüm süreçle ilgileniyor. Tecrübesini yurtdışına taşımayı planlayan firma, ABD’den kendi tasarımı olan akülü araçlar için teklif aldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Akülü araçla ABD’ye açılacak

2015 yılında Doktor Hakan Kazancı tarafından kurulan Air Clinic, havalimanlarında yardımına ihtiyacı olan vatandaşlara tüm aşamalarda eşlik ediyor. Firma, yaşlı, hasta, hareket kabiliyeti kısıtlı ve engelli yolculara uçaktan otoparka veya terminalden uçağa kadar olan tüm süreçte destek oluyor. THY’nin yer hizmetlerini yürüten TGS’ye bağlı olarak çalışan firma, İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Antalya, Adana, Bodrum ve Dalaman Havalimanları’ nda ‘Hasta Yolcu Taşıma ve İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi’ olarak hizmet veriyor. Firma ayda ortalama 75 bin yolcu taşıyor.

“Türkiye genelinde 4 yıldır bu işin yüzde 80’lik kısmını biz yapıyoruz” diyen Air Clinic Genel Müdürü Özlem Bozkır faaliyet alanlarını şöyle anlattı:“Yolcuların uçak içinden alınmasından otoparka kadar olan tüm süreçleriyle ilgileniyoruz. Yolcumuz geliş seferindeyse uçaktan alıp, transfer uçuşu olan yolcularımızın vize, pasaport işlemlerini yapıp, gerekiyorsa bagaj işlemlerinde de kendilerine eşlik ederek bir sonraki seferine yetiştiriyoruz. Bize TGS’den hangi saatte hangi kapıda kaç tane hizmet talep eden yolcu olduğunun bilgisi geliyor. Biz de bu iş için zamanla yarışıyoruz. Hizmetin koordine ve takibi için bize tahsis edilen alanlar var. Bu alanlarda yolculara refakat ederek süreçlerini tamamlıyoruz.”

Akülü araçla ABD’ye açılacak - Resim : 1

ARAÇLARI KENDİ TASARLIYOR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER