için kaldı

Başından vurulan gencin organları hayat verecek

MUĞLA'nın Yatağan İlçesi'nde, husumetli olduğu bir kişiyle randevulaştıkları yere arkadaşlarıyla giden, av tüfeğiyle açılan ateş sonucu başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 29 yaşındaki Nuri Kaya'nın dün beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların görüştüğü ailesi Kaya'nın organları bağışladı. Bunun üzerine böbrekler, karaciğer, akciğer ve kalp ile korneaları başka hastalara nakledilmek...

F5HABER F5HABER
Başından vurulan gencin organları hayat verecek

MUĞLA'nın Yatağan İlçesi'nde, husumetli olduğu bir kişiyle randevulaştıkları yere arkadaşlarıyla giden, av tüfeğiyle açılan ateş sonucu başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 29 yaşındaki Nuri Kaya'nın dün beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların görüştüğü ailesi Kaya'nın organları bağışladı. Bunun üzerine böbrekler, karaciğer, akciğer ve kalp ile korneaları başka hastalara nakledilmek üzere alındı.

Olay, geçen salı günü saat 01.00 sıralarında, Demirköprü Mevkisi'nde meydana geldi. İddiaya göre 28 yaşındaki H.H., aynı mermer fabrikasında birlikte çalıştığı iş makinesi operatörü Nuri Kaya'yı telefonla arayarak Demirköprü Mevkisi'ne çağırdı. Beraberindeki arkadaşlarıyla buluşma noktasına giden Kaya araçtan inerken, av tüfeğiyle peşpeşe ateş açıldı. İddiaya göre yere yatan ve silah seslerinin kesilmesi üzerine ayağa kalkan Kaya, tekrar açılan ateş sonucu başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden vurularak ağır yaralandı. Ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kaya, tedaviye alındı. Olayın ardından yakanan ve ifadesinde, önceden husumetli olduğu Kaya ile olaydan yaklaşık 8 saat önce tartıştıklarını ve kendisine yumruk atıp hakaret etmesi üzerine vurduğunu söyleyen H.H., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

ORGANLAR ANTALYA, İZMİR VE ANKARA'YA GİTTİ

Yoğum Bakım Servisi'nde tedavisi süren Kaya'nın, dün saat 23.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Yaşam destek ünitesine bağlı tutulan Kaya'nın organları, eşi Gizem Kaya ve ailesinin onayıyla bağışlandı. Bunun üzerine Marmaris Devlet Hastanesi'ne Antalya, İzmir ve Ankara'dan gelen ekipler, Kaya'nın, akciğer, karaciğer, kalp, iki böbrek ve kornealarını, organ bekleyen hastalara nakletmek üzere aldı.

AİLEYE TEŞEKKÜR

Organ bağışı hakkında bilgi veren Marmaris Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Firuz Çapraz şunları söyledi:

"Hastamız yaklaşık üç gün önce ateşli silah yaralanmasıyla hastanemize getirildi. Yoğun bakım ihtiyacı için bizim hastanemize sevk edildi. Hastayı takibe aldık. Fakat bir süre sonra yapılan testlerde beyin ölümünün gerçekleştiğini saptadık. Durumu daha sonra da ailesiyle paylaştık. Ailesi de anlayış göstererek organlarını bağışladı. Sonrasında Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçerek vatandaşımızın kullanılabilir durumda olan iç organlarının tamamının gerekli kişilere nakledilebilmesi için gerekli işlemleri başlattık. Gerekli incelemeler sonrasında kornea dahil tüm organların naklinin uygun olduğunu belirledik. ailesine çok teşekkür ediyoruz. Organ bağışı konusunda örnek bir davranış sergilediler" dedi.

FOTOĞRAFLI


(DHA - Doğuş Esat BERME)
SONRAKİ HABER