Gökçe isminin anlamı nedir? Gökçe ne demek?

Sıkça tercih edilen isimlerden biri olan Gökçe yanında birçok merak edilen soruyu da akıllara getirmektedir. Peki, Gökçe isminin anlamı nedir? Gökçe ne demek?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gökçe isminin anlamı nedir? Gökçe ne demek?

Gökçe ismi, anne babaların en çok tercih ettiği kız isimlerinden birisi. Söylenmesinin kolay olması ve anlamı, popüler bir isim olmasında etkisi olan faktörlerdir. Pembe ve mavi rengi temsil eden bir isim olmasından dolayı, nadir de olsa erkeklerde de Gökçe ismine rastlamak mümkündür.

Türkçe kökenli bir isim olan Gökçe'nin, birkaç anlamı vardır. Bebeğine Gökçe ismini koyacak birinin yaptığı araştırmada ismin anlamı olarak karşısına ilk sırada güzel, göze hoş görünen, kibar anlamları çıkmaktadır. Ayrıca, okunuşundan da anlaşılacağı üzere gökyüzüne ait anlamına da gelmektedir. Gösterişli, havalı görünen anlamları ise, Gökçe isminin sözlük anlamları arasındadır.

Gökçe İsminin Anlamı Nedir?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER