Tahkim depremi! MHK'nın kararı bozuldu, şimdi ne olacak?

Dün yaptığı duruşmalı toplantıda Merkez Hakem Kurulu’nun kararına itiraz eden hakem ve gözlemcileri dinleyen Tahkim Kurulu, 5’e 2 oy çokluğu ile itirazları haklı buldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tahkim depremi! MHK'nın kararı bozuldu, şimdi ne olacak?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, şok bir karar alarak Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) liste dışı bıraktığı Süper Lig ve 1. Lig hakemleri ile gözlemciler hakkındaki kararını bozdu... Dün, TFF’nin Levent’teki binasında duruşmalı toplantı yapan Tahkim Kurulu, hakemler Abdulkadir Bitigen, Ali Palabıyık, Alper Ulusoy, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Caner Ak, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Hakan Ceylan, Koray Gençerler, Kutluhan Bilgiç, Mert Güzenge, Murat Erdoğan, Mustafa Öğretmenoğlu, Ramazan Keleş, Serkan Tokat ve Tugay Kaan Numanoğlu ile gözlemciler Ali Uluyol, Süleyman Abay ve Taner Gizlenci’nin itirazlarını sözlü olarak dinledi.

MHK'nin önünde 3 seçenek var

Tarafların avukatları ve MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da sözlü beyanlarını alan Tahkim, daha sonra yaptığı müzakere sonucunda hakemlerin itirazlarını kabul etti ve TFF Yönetim Kurulu’nun 8 Mart’ta aldığı kararı 5’e 2 oy çokluğu ile kaldırdı. Tahkim’in bu kararının ardından “Şimdi ne olacak?” sorusu akıllara geldi. Türk hakemliğinin seyrini değiştiren bu karar sonrası yaşanabilecekleri 3 maddede sıralamak mümkün...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER