İletişim Başkanı Altun'dan 'basın' mesajı: 'Çalışma şartlarını iyileştirmek için çalışıyoruz'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, meslek hayatlarında kolaylaştırılması, mesleki gelişimlerine katkı sunulması ve mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırılması için birçok faaliyet ve proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İletişim Başkanı Altun'dan 'basın' mesajı: 'Çalışma şartlarını iyileştirmek için çalışıyoruz'

Türkiye Haber Kameramanları Derneğince her yıl, haberleri görüntüleri ile süsleyen haber kameramanlarına birçok kategoride ödül veriliyor. Bu kapsamda, Türkiye Haber Kameramanları Derneğince düzenlenen 25. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması’nın ödül gecesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un katılımı ile İletişim Başkanlığı binasında düzenlendi. Basın camiasından çok sayıda muhabir ve kameramanın katıldığı toplantıda, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel de yer aldı.

Altun burada yaptığı konuşmasında, basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, meslek hayatlarının kolaylaştırılması, mesleki gelişimlerine katkı sunulması ve mesleklerini icra ederken karşılaştıkları güçlüklerin ortadan kaldırılması doğrultusunda birçok faaliyet ve proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

Altun, haber kameramanlığının, gazetecilik mesleğinde hayati bir yere sahip olduğunun altını çizerek, “Haber kameramanları ülkenin ve dünyanın dört bir yanında meydana gelen olayları, gelişmeleri yerinde görüntüleyerek ve bu görüntülerin kamuoyuna ulaşmasını temin ederek bir nevi insanların uzaklardaki gözü oluyorlar. Üstelik bu çalışmaların ağır cihazları ve ekipmanları taşımanın ve kullanmanın fiziksel zorluklarına rağmen gerçekleştirilmesi ayrıca takdire şayan bir durumdur” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER