9 kişi ölmüştü... 'O güne kadar batmamış olması mucizedir'

ŞİLE açıklarında batan ve 7 kişinin yaşamını yitirmesine 2 kişinin de kaybolmasına neden olan "Bilal Bal" isimli gemiye ilişkin 8 kişinin, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan yargılandığı davada bilirkişi raporu geldi. 

HÜRRİYET HÜRRİYET
9 kişi ölmüştü... 'O güne kadar batmamış olması mucizedir'

Gemiye gereğinden fazla yükleme yapıldığı bilgisine yer verilen raporda, "Gemiye fazladan yükleme yapılmıştır. Batacak olması kaçınılmazdı. Gemi, yaşı ve kondüsyon açısından hilesiz, doğru işlemlerden geçmiş olsaydı ani batma ve ölümlere neden olmazdı. 7 kişilik listeyle kalkan gemide 9 kişinin olduğu tespit edildi" denildi. 

'O GÜNE KADAR BATMAMIŞ OLMASI MUCİZEDİR'

Davaya bakan İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından talep edilmesi üzerine hazırlanan bilirkişi raporu mankemeye ulaştı. Üç kişilik heyet tarafından hazırlanarak mahkemeye gönderilen raporda, "Oldukça fazla olan hatanın bir araya gelmesiyle geminin o güne kadar batmamış olması mucizedir" denildi. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER