39 ilde mini YEKA güneş santralleri kurulacak

GENSED Başkanı Halil Demirdağ "Mini YEKA ihalelerine yönelik ilanların aralık ayının ilk haftasında yapılmasını bekliyoruz" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
39 ilde mini YEKA güneş santralleri kurulacak

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Başkanı Halil Demirdağ, mini Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalelerinin aralık ayının ilk haftası ilan edileceğini belirterek, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 10'ar megavatlık kapasitelerle 100 proje belirledi. Türkiye'nin doğusundan batısına 39 şehrine mini YEKA kapsamında güneş santralleri kurulacak." dedi.

Demirdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1000 megavat kapasiteli güneş enerjisi mini YEKA ihalelerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının açtığı ve 20 Mart 2017'de gerçekleştirilen YEKA güneş enerjisi santrali (GES) ihalesinin kilovatsaat başına 6,99 dolar/cent teklifle kazanıldığını anımsatan Demirdağ, yeni ihalede tavan fiyatın kilovatsaat başına 6,50 dolar/cent seviyesinin altında olmasını beklediklerini söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER