İTO Başkanı Avdagiç: İstihdamda üçlü koruma halkası kısa çalışma ödeneği ile tam olur

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç "Cumhurbaşkanımızın fesih yasağı ve nakdi ücret desteği uygulamalarının 2 ay süreyle uzatılması kararı, istihdam piyasamızı rahatlatan bir karar oldu" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İTO Başkanı Avdagiç: İstihdamda üçlü koruma halkası kısa çalışma ödeneği ile tam olur

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, fesih yasağı ve nakdi ücret desteği uygulamalarının 2 ay süreyle uzatılması kararının, istihdam piyasasını rahatlattığını belirterek, "Burada üçlü koruma mekanizmasının en önemli halkası olan kısa çalışma ödeneğinin de 31 Mart’tan sonra devam etmesi, iş dünyamız ve milyonlarca çalışanımız için son derece önemlidir. İstihdamda üçlü koruma halkası kısa çalışma ödeneği ile tam olur.” dedi.

Avdagiç, Türkiye’de ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının görüldüğü 11 Mart 2020’den bu yana salgında 1 yılın geride bırakıldığını belirterek, iş dünyasının gelecek süreçte beklentilerini AA muhabirine değerlendirdi.

Salgın yılı 2020’nin özellikle hizmetler sektöründeki işletmeler için uzun süreli kapanma ve kısıtlamalarla geçtiğini kaydeden Avdagiç, “Bu sıkıntılı dönemde işyerlerimizi ayakta tutan ve istihdam piyasamızı koruyan, Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin aldığı tam zamanında kararlar oldu. Fesih yasağı, nakdi ücret desteği ve kısa çalışma ödeneğinden oluşan üçlü mekanizma, ekonomimiz üzerinde adeta bir siper oluşturdu. Kısa çalışma ödeneğinin devreden çıkması bu siperi zayıflatır, bir kanadını eksik bırakır. Bu yüzden kısa çalışma ödeneğini uzatmaya ihtiyacımız bulunuyor. Ayrıca iş dünyamızdan ve üyelerimizden uzatılması yönünde büyük bir talep var." diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER