Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülleri sahiplerini buldu... 'Ruhumuzu esaretten kurtaracağız'

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri dün düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 2053 vizyonunun ana taşıyıcısının eğitim ve kültür olacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kültür ve sanatta yapacağımız atılımla ruhumuzu esaretten kurtaracağız ki bedenimizi de özgür kılabilelim” dedi ve özetle şu mesajları verdi:

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülleri sahiplerini buldu... 'Ruhumuzu esaretten kurtaracağız'

“Günümüzde küresel sistemi yönetenlerin en güçlü silahlarının, müziğiyle sinemasıyla modasıyla kültür araçları olduğu açık bir gerçektir. ‘Yumuşak Güç’ diye tarif ettiğimiz bu araçlar yeri geldiğinde askeri, teknolojik, finansal güçten çok daha etkili operasyon vasıtalarına dönüşmektedir. Günümüzde bunlara bir de teknoloji destekli, internet tabanlı enstrümanlar eklenmiştir. Ancak ne kadar çok kişiyi bünyesinde eritirse eritsin, ne kadar çok içerik üretimi yaparsa yapsın bu araçlar hâlâ geleneksel kültür ve sanat faaliyetlerinin insan ruhunda bıraktığı etkiyi oluşturmanın çok uzağındadır... Bir bilgisayara gerekli yazılımı yüklediğinizde roman da yazdırabilirsiniz, resim de yaptırabilirsiniz, müzik de besteletebilirsiniz. Ama bu asla bir insanın ürettiği kültür, sanat eseri olmaz. İnsan zihninin ve kalbinin üretebileceklerinin sınırı bilinen ölçülerle ifade edilemeyecek kadar geniştir, büyüktür. Ruhu esir bir insanın bedeni özgür olamaz.

PROJELER BEKLİYORUZ

Kültür ve sanatta yapacağımız atılımla ruhumuzu esaretten kurtaracağız ki bedenimizi de özgür kılabilelim. Medeniyetimizi yeniden yükseltmek istiyorsak öncelikle bakacağımız vaktimizi, enerjimizi, kabiliyetimizi teksif edeceğimiz alan kültür ve sanattır. Bundan sonra artık kültür, sanat ve onun nesillerden nesillere aktarıcısı olan eğitim alanına yoğunlaşmamız gerekiyor, yoğunlaşıyoruz. Bunun fiziki mekânlarını imar ettiğimiz gibi fiziki mekânların içini her yönüyle doldurmamız gerekiyor. 2053 vizyonumuzun ana taşıyıcısı eğitim ve kültür olacaktır. Kültür sanat insanlarımızın her birinden 2053 vizyonumuzu şekillendirecek somut teklifler, projeler bekliyoruz. Çünkü bu, hepimizin ve bizden sonraki nesillerin ortak geleceğinin meselesidir. Elbette kültür sanatın da bir maddi altyapısı vardır. Üstelik bunların çoğunu, güya kültür sanat adına önümüze çıkarılan nice engellere, yürütülen nice kara kampanyalara rağmen hayata geçiriyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER