TBF'den Ufuk Sarıca kararı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Pınar Karşıyaka'nın başına geçen A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca ile yola devam edeceklerini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TBF'den Ufuk Sarıca kararı

TBF Başkanı Türkoğlu, A Milli Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca'nın yeniden Pınar Karşıyaka'nın başına geçmesi, ay-yıldızlı ekibin 2019 FIBA Dünya Kupası'ndaki şansı, NBA'de forma giyen milli basketbolcuların milli takıma gelip gelmeyeceği, Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasındaki Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi ve final serisindeki tartışmalarla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Antrenörlüğün yapılarak geliştirilebilecek bir meslek olduğunu aktaran Türkoğlu, Ufuk Sarıca'nın İzmir ekibinde başantrenörlüğe getirilmesiyle ilgili, "Ufuk hoca ile güzel bir birlikteliğimiz var. Kendisinin verdiği kararı sonuna kadar destekliyoruz. Antrenörlük de sporculuk gibidir. Oynamak gibi antrenörlük yaptıkça kendisini geliştirebilirler. Bu kararı verdiği için Ufuk hocayı kutluyorum. Hem Karşıyaka'ya hem de ligimize değer katacaktır. FIBA'nın bir organizasyonunun antrenörü olduğu için milli takımımızda da bir sıkıntısı olmayacak. Şu an ekip olarak Ufuk hocadan çok memnunuz ve devam etmek istiyoruz." diye konuştu.

Çin'de 31 Ağustos-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2019 FIBA Dünya Kupası'nda mücadele edecek A Milli Takım'ın ABD, Japonya ve Çekya'nın yer aldığı E Grubu'ndaki şansıyla ilgili Türkoğlu şunları kaydetti:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER