Salgınla beraber büyük değişim! Çok daha pahalı ama talep yağıyor

Londra'nın güneyinde, sadece evlerin bulunduğu bir sokakta, içinde onlarca elektrikli ev aletinin çalıştığı bir daire var. Mekanın amacı aletlerin gürültüsünü ölçmek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Salgınla beraber büyük değişim! Çok daha pahalı ama talep yağıyor

Aslında burası resmen bir laboratuvar. Duvarlarda ses yalıtımı yok, aksine çoğu modern evde olduğu gibi sesin yansıyabileceği pek çok sert yüzey var. Renkli grafikler yansıtan bir monitöre bağlı insan kafası şeklinde bir cihaz, ev aletlerinden çıkan her bir sesi kaydediyor.

Çevresel danışmanlık şirketi Quiet Mark son 10 yıldır her ürün kategorisindeki en sessiz alete Q logosu veriyor. Bunlar arasında saç kurutma makinaları, hava temizleme cihazları, su ısıtıcıları ve çamaşır makinaları da var. Bu proje, 1959'da Gürültü Azaltma Topluluğu'nu kuran John Connell'ın torunu Poppy Szkiler'in eseri.

Szkiler koronavirüs pandemisiyle birlikte insanların evlerindeki gürültüler hakkında daha fazla bilinç sahibi olmaya başladığını söylüyor:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER