Covid-19'un yeni varyantı ortaya çıktı: 42 kere mutasyona uğradı, çok hızlı yayılıyor, aşıdan kaçabilir

Şu ana kadar dünyada görülen bütün varyantların hepsinden çok daha bulaşıcı olan ve 'C.1.2' adı verilen yeni varyanta İngiltere, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Mauritius, Yeni Zelanda, Portekiz ve İsviçre'de rastlandı.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Covid-19'un yeni varyantı ortaya çıktı: 42 kere mutasyona uğradı, çok hızlı yayılıyor, aşıdan kaçabilir

Güney Afrika Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü, Çin'den Portekiz'e kadar pek çok ülkede görülen yeni bir koronavirüs varyantının tespit edildiğini açıkladı. C.1.2 kodlu varyantın, bugüne kadar tespit edilmiş tüm varyantlardan daha hızlı yayıldığı belirtilirken, koronavirüsün ilk haline göre yaklaşık 42 kere mutasyona uğradığı bildirildi.

COVID-19, son dönemde uğradığı yeni mutasyonlar ile birlikte yayılımını artırırken özellikle ilk olarak Hindistan’da tespit edilen Delta varyantı dünyada baskın tür olmaya devam ediyor.

Virüsün varyantları üzerine araştırmalar da son sürat devam ederken, Güney Afrika Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü, dünyada pek çok ülkede görülen yeni bir koronavirüs varyantı görüldüğünü bildirdi.

NTV'de yer alan habere göre, C.1.2 kodu verilen varyantın Çin'den Portekiz'e kadar birçok ülkede tespit edildiği belirtilirken, ilk olarak Güney Afrika'da tespit edilen varyantın diğer mutasyonlardan 'daha bulaşıcı' olabileceği ve aşılardan kaçma' potansiyeline sahip olabileceği vurgulandı.

Araştırmayı gerçekleştiren Güney Afrika Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü, yeni tespit edilen varyantın virüsün ilk haline göre daha bulaşıcı olduğunu ve 41,8 kez mutasyona uğradığını aktardı.

Nature dergisinde yayımlanan yeni varyantın ilk olarak Mayıs ayında Güney Afrika'daki bilim adamları tarafından tanımlandığı belirtilirken, varyantın İngiltere, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Mauritius, Yeni Zelanda, Portekiz ve İsviçre'de tespit edildiği vurgulandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER