Doğan Holding’den hisse devri kararı

Doğan Holding, KAP'a yaptığı açıklamada Suzuki Motorlu Araçlar Pazarlama'da sahip olduğu payların doğrudan bağlı ortaklığı Trend Motosiklet Pazarlama'ya satılmasına karar verdiğini duyurdu.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Doğan Holding’den hisse devri kararı

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Yönetim Kurulumuz'un 22.06.2020 tarih (bugün) ve 17 sayılı toplantısında tamamı ödenmiş 67.000.000,-Türk Lirası sermayesine %100 oranında iştirak ettiğimiz doğrudan bağlı ortaklığımız Suzuki Motorlu Araçlar Pazarlama A.Ş.'de sahip olduğumuz, beheri 1,-Türk Lirası itibari değerli, tamamı nama yazılı 67.000.000 adet payın tamamının, Grubumuz bünyesinde faaliyet gösteren otomotiv ve motorlu araçlar  ticaret ve pazarlama iş kollarının tek bir şirket çatısı altında  toplanması amacıyla ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine uygun  olarak KPMG Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş. tarafından hazırlanan 10 Nisan 2020 tarihli Değerleme Raporu'nda belirlenen değer aralığında  olmak üzere, beher pay 1 Türk Lirası olacak şekilde toplam 67.000.000,-Türk Lirası bedel karşılığında tamamı nakden ve peşin  olarak, ödenmiş sermayesinde %100 oranında paya sahip olduğumuz  doğrudan bağlı ortaklığımız Trend Motosiklet Pazarlama A.Ş.'ye  satılmasına karar verilmiş olup, satış işlemi bugün (22.06.2020)  gerçekleştirilmiş ve satış bedeli nakden ve peşin olarak tahsil  edilmiştir.

Yukarıda detayları verilen "Finansal Duran Varlık" satışı ve devri  işlemlerinin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.1 "Önemli Nitelikteki İşlemlere ilişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği (SPK II-23.1 Tebliği)'nin, "Önemlilik kriteri" başlığını taşıyan 6'ncı maddesinde  düzenlenen sınırların altında kaldığı değerlendirilmektedir."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER