İnfaz maratonu 18 saat sürdü

75 bin mahkûmun tahliyesini öngören teklife ‘iyi halli hükümlüler’ de eklendi. Uygulama 31 Aralık’ta bitecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İnfaz maratonu 18 saat sürdü

TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilen İnfaz Kanunu Teklifi’ne, kapalı cezaevlerini biraz daha rahatlatmak için “açık cezaevi ayarı” yapıldı. Altı suç kategorisi hariç “iyi halli hükümlülere” de açık cezaevine 1 yıl erken geçiş ve sonra da izinle eve gidiş düzenlemesi yapıldı. Bu hüküm 31 Aralık’a kadar uygulanacak.

Cinayet, uyuşturucu, cinsel istismar suçlarının “iyi halli hükümlülerine” de açık cezaevine erken geçiş yolu açıldı. Adalet Komisyonu toplantısı, yaklaşık 18 saat sürdü. Denetimli serbestlikle cezasının infazına karar verilen hükümlüler 31 Mayıs 2020’ye kadar izinli sayılacak. Salgın devam ederse, süre Sağlık Bakanlığı’nın önerisiyle, her defasında 2 ayı geçmemek üzere 3 kez uzatılabilecek. “Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, anayasal düzene, milli savunmaya karşı, devlet sırlarına karşı işlenen suçlar ve casusluk, Terörle Mücadele Kanunu ve örgüt faaliyeti suçları” kapsam dışı kaldı.

İYİ HALLİ CİNSEL SUÇLULAR DA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER