Türk lirası mevduatları 23.8 milyar arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kur korumalı mevduat hesabı sistemiyle Türk Lirası mevduat hesaplarının 23.8 milyar TL arttığını açıklarken “Amacımız yatırımcı, sanayici, vatandaşlarımız için kur oynaklığını azaltmak, Türk Lirası’nın itibarını arttırmaktır. Kur olması gereken seviyeye zaten kendisi gelecektir” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türk lirası mevduatları 23.8 milyar arttı

Erdoğan dün AHABER, APARA ve ATV’nin ortak canlı yayınında özetle şunları söyledi:

SABIRLA YOLA DEVAM

(TL’nin bu kadar değerleneceğini öngörüyor muydunuz?) “Türk Lirası gücünü ekonomik altyapımızdan ve finansal sektörümüzün sağlıklı olmasından alıyor. Ana muhalefet ve yavruları TL’yi bir kenara koyup dolara, dövize sabitlenmek istiyorlar. Son dönemlerde özellikle yurtiçi, yurtdışı; 2008’de de benzeri oldu. Kurlarda görülen ve tasarruf sahiplerinin güvenini bozmaya yönelik eylemlerdi. Biz bu algıyı bozmuş olduk. Vatandaşımızın da teveccüh göstererek hızlı şekilde TL’ye geçişi, milli ve yerli olarak parasına güvenin göstergesiydi. Programın açılmasından beri TL mevzuatları saat 15.00 itibariyle 23.8 milyar TL arttı ve ivmelenerek artmaya da devam ediyor. Amacımız yatırımcı, sanayici vatandaşlarımız için kur oynaklığını azaltmak, TL’nin itibarını arttırmaktır. Kur olması gereken seviyeye zaten kendisi gelecektir. Acele etmiyoruz. Sabırla yola devam etmekte fayda var.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER