Filipinler'i Rai Tayfunu vurdu, 1 aylık bebek böyle kurtarıldı!

Filipinler'de etkisini gösteren Rai Tayfunu nedeniyle en az 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı Toplam 332 bin 855 kişinin tahliye edildiği açıklanırken, birçok bölgede su baskınları meydana geldi. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ülkede, Filipinler Sahil Güvenlik ekiplerinin bir aylık bebeği kurtarma anları ise anbean kameralara yansıdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Filipinler'i Rai Tayfunu vurdu, 1 aylık bebek böyle kurtarıldı!

Dün Filipinler'de karaya çıkan ve getirdiği şiddetli yağış ve sel ile hayatı felç eden Rai Tayfunu'nda bilanço netleşmeye başladı. Ulusal Afet Riski Azaltma ve Yönetim Konseyi'nden (NDRRMC) yapılan açıklamada, ülke genelindeki 83 bin 26 hanede yaşayan 332 bin 855 kişinin sel, fırtına ve toprak kayması riski nedeniyle güvenli bölgelere tahliye edildiği bildirildi. Ülkede 73 limanın hizmet dışı kaldığı ya da geçici olarak faaliyetlerine ara verdiği, bu sabah itibariyle 4 bin 989 ailenin 192 farklı tahliye merkezinde bulunduğu aktarıldı. Diğer felaketzedelerin güvenli bölgelerde yaşayan yakınlarının yanına yerleştirildiği, tayfun nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin ise yaralandığı duyuruldu.

BİR AYLIK BEBEĞİ BÖYLE KURTARDILAR!

Öte yandan arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü sel bölgesinde bir aylık bir bebeğin kurtarılma görüntüleri felakete damga vurdu. Filipinler Sahil Güvenlik ekipleri, sadece bir aylık olan bebeği oldukça zor şartlarda bir leğene koyup azgın sularda zorlukla ilerleyerek güvenli bir alana ulaştırdı. Ekiplerin bebek daha fazla zarar görmesin diye leğenin üzerine bir şemsiye yerleştirdiği görüldü. Bebeğin hayatını kurtaran ekip kurtarma operasyonunun ardından bölge halkından büyük takdir topladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER