için kaldı

40’ından sonra coşanı Türkçe rap paklar

“Havayla karın doymaz, müzik şart” deyip attım kendimi Türkçe rap konserine. Genç gibi ama yaşlı gibi de olan ruh halimle doyumsuz bir deneyim yaşadım.

HÜRRİYET HÜRRİYET
40’ından sonra coşanı Türkçe rap paklar

Dikkat ettim, 40’lı yaşlarına gelen erkekler, işte darlanma, kriz neyse onun etkisiyle bazı spesifik motorlara biner oluyor. Ben motor sevmiyorum. O yüzden evrenden istihkakımı motor olarak değil nakit olarak rica ettim. Taleple olmuyor tabii, benimki de olmadı. Üst jenerasyona verimli geçiş yapamayınca, “Alttan gelenlerle bağı koparmayayım bari” dedim. Zaten sarmış olduğum Türkçe rap’e dört elle sarıldım. Nitekim Spotify’ın ‘2019’da en çok dinlediklerin’ listesinde de en tepede ‘Kayra& Sorgu feat. Da Poet-Bu Son Sefer’ çıkmış. Gidiş yolum doğru bence. Geçen, büyük biradere de bunu anlatıyordum, aklıma akşam konsere ‘artı bir’im olduğu geldi. “Gel” dedim, “seni götüreyim.”

Türden bağımsız itişenler

Türkçe rap’i neden sevmediğini anlatmaya girişiyordu, susturdum. “Bir yaştan sonra insanın bireyliği, kişiliğinin çoğunluğunu ele geçiriyor. O noktadan sonra pek çok konuda gençken olduğun kadar dışa açık, rahat olmuyorsun. Ama işte bunu belirli aralıklarla kırmak lazım, yoksa sınanmamış bir iç dünyan oluyor ve bu da rahatlıkla denyoluğa açılan bir kapı haline gelebiliyor” dedim. Etkilendi, “İyi, tamam” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER