Organları bağışlanan kadının oğlu: Herkes ben bağışlamam diye düşünürse olmaz

TRABZON'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve vasiyeti üzerine bağışlanan organları 5 hastaya umut olan Sonnur Çalışkan'ın (52) oğlu DJ Gökhan Tutum, Yarın öbür gün bizim de başımıza gelmeyeceği, organ nakline ihtiyacımız olmayacağı ne malum. Herkes ben bağışlamam diye düşünürse olmaz. İnşallah diğer insanlara da örnek olmuşuzdur dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Organları bağışlanan kadının oğlu: Herkes ben bağışlamam diye düşünürse olmaz

Organları bağışlanan kadının oğlu: Herkes ben bağışlamam diye düşünürse olmaz - Resim : 1Çukurçayır Mahallesi'nde yaşayan Sonnur Çalışkan, 11 Eylül günü rahatsızlandı. Ambulansla Ahi Evren Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Çalışkan’ın aort damarının yırtıldığı tespit edildi. Ameliyat edilen Çalışkanın, 2 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Sonnur Çalışkan’ın organlarının bağışlanması yönündeki vasiyetini yerine getirmek için 3 çocuğu organ nakli koordinatörüyle irtibata geçti. Hemen harekete geçildi ve organların nakil yapılacağı hastalar belirlendi. Çalışkan’ın ameliyatla alınan karaciğeri ambulans uçakla Antalya’ya, 2 böbreği Erzurum’a gönderildi. Korneaları ise Samsun’da 2 hastaya nakledildi.

İl Sağlık Müdürlüğü de sosyal medya hesaplarından, "Annemiz çok güçlü bir kadın, çok iyi bir insan ve çok iyi bir anne. Oganlarını bağışlayarak da yeni hayatlara umut olacak harika bir insandı paylaşımıyla annelerinin organlarını bağışlayan kardeşlere teşekkür etti.

İNŞALLAH, İNSANLARA ÖRNEK OLMUŞUZDUR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER