için kaldı

Çocuklarda kepçe kulak problemi ihmal edilmemeli

Kepçe kulak, dünyada ve ülkemizde sıklıkla görülen, şekil bozukluklarının başında gelir. Bu durum bireyleri, küçük yaştan itibaren zorlar ve özgüven eksikliği başta olmak üzere birçok psikolojik soruna yol açabilir. Ameliyatının çok basit olduğu kepçe kulak sorununda erken müdahale çok kritiktir ve bireyin geleceğini etkiler. KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çocuklarda kepçe kulak problemi ihmal edilmemeli

“Kepçe kulak, toplumda lanse edilenin aksine sadece büyük kulak değildir.” diyen KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen, “Kepçe kulak, kulakta yer alan kıkırdakların gevşekliğinden veya kıvrımların yetersizliğinden dolayı oluşan bir şekil bozukluğudur veya kulak kıkırdaklarının normalden daha büyük ve derin olmasıdır. Tamamen doğumsal bir sorun olan kepçe kulak genetiktir. Anne ve babada bu sorun varsa çocukta da bu sorunun görülme olasılığı artar” dedi.

Çocukların okul başarısını etkiliyor

Ozan Seymen Sezen, “Konuyla ilgili gerçekleştirilen sosyolojik araştırmalara göre, çocukluk yıllarında ve özellikle ilkokul dönemlerinde, kepçe kulak probleminden dolayı kendisiyle alay edilen çocuklar, okuldan soğuma, derslerinde başarısızlık, özsaygı ve depresyon gibi psikolojik problemler yaşamaktadır. Bu durumlar da çocukların ilerleyen yıllardaki başarısını etkilemektedir” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER