için kaldı

Galatasaray'dan 'tarihi imza'

Galatasaray, resmi sitesinden 'Tarihi imza' başlığıyla duyurduğu haberde T.C Ziraat Bankası ve DenizBank A.Ş ile yaptığı borç yapılandırma anlaşmasının detaylarını paylaştı.

GASTE24 GASTE24
Galatasaray'dan 'tarihi imza'

Sarı-kırmızı kulüpten "tarihi imza" başlığıyla yapılan açıklamada, sözleşmenin bazı detaylarına yer verilerek, "Tüm kredi borçları Türk lirasına çevrilmiştir. Yabancı para cinsinden kredi borcu kalmamıştır. Kredi vadesi 31 Mayıs 2030 tarihine uzatılmış, 9 yıla çıkartılmıştır. 31 Ağustos 2022 tarihine kadar faiz ödemesiz dönem, 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ise kadar anapara ödemesiz dönem olacaktır. Faiz ödemesiz dönem ve ilave nakdi kredi ile nakit akış, pandemi döneminde rahatlatılmıştır. 2021-2022 sezonu boyunca herhangi bir anapara veya faiz ödemesi yapılmayacaktır." denildi.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şu şekilde;

"Şirketimizin T.C Ziraat Bankası ve DenizBank A.Ş.’den oluşan konsorsiyum ile imzalamış olduğu 19 Mart 2021 tarihli Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi’nin ön koşulları yerine getirilmiş ve şirketimizin bankalara olan borçluluğunun yeniden yapılandırılması 28 Mayıs 2021 itibarıyla tamamlanmıştır.

Kulübümüz için tarihi öneme sahip olan bu sözleşmenin bazı detayları şu şekildedir:

- Tüm kredi borçları TL’ye çevrilmiştir. Yabancı para cinsinden kredi borcu kalmamıştır.

- Kredi vadesi 31 Mayıs 2030 tarihine uzatılmış, 9 yıla çıkartılmıştır. 

- 31 Ağustos 2022 tarihine kadar faiz ödemesiz dönem, 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ise kadar anapara ödemesiz dönem olacaktır.

- Faiz ödemesiz dönem ve ilave nakdi kredi ile nakit akış, pandemi döneminde rahatlatılmıştır.

- 2021-2022 sezonu boyunca herhangi bir anapara veya faiz ödemesi yapılmayacaktır."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER