YİK toplantısı sonrası İletişim Başkanlığından açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek İstişare Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası İletişim Başkanlığından yazılı açıklama yapıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
YİK toplantısı sonrası İletişim Başkanlığından açıklama

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

- Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkelerine uygun yayınların önemine işaret ederek, televizyonda Türkçenin yanlış kullanımının önüne geçecek adımları ele almışlardır.

- Sayın Cumhurbaşkanımız toplantıda, içinde bulunulan medya çağında kimi televizyon programlarının format itibarıyla batı mahreçli olduğuna ve içeriklerin küresel düzeyde belirlendiğine dikkati çekerek, bütün yayınlarda milli ve manevi değerler ile dil kullanımına hassasiyet gösterilmesinin gerekliliğine işaret etmiştir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER