Son dakika haberler.... İçişleri Bakanlığı: Mart ayında 89 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı Mart ayı çerçevesinde 10'u büyük, 40'ı orta çaplı olmak üzere kırsal kesimde 7 bin 119, şehirlerde ise 922 operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonlarda 89 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika haberler.... İçişleri Bakanlığı: Mart ayında 89 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen iç güvenlik operasyonları çerçevesinde 2020 mart ayında kırsal alanda 10’u büyük, 40’ı orta çaplı olmak üzere toplam 7 bin 119 kırsal operasyon, şehirlerde 922 operasyon yapılmıştır. Bu operasyonlarda toplam 89 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bunların 5’i ölü,56’sı sağ, 28’i teslim olmuştur.

Bu teröristlerden 52’si PKK/KCK, 30’u DEAŞ/HTŞ, 7’si sol terör örgütü mensubudur. Ayrıca terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen bin 697 şüpheli gözaltına alınmış, 297 kişi tutuklanmıştır. yapılan operasyonlar neticesinde;

- 103 sığınak / barınak / mağara kullanılamaz hale getirilmiştir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER