için kaldı

Çinli akıllı telefon üreticisi Türkiye’de üretim yapacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Çinli ve Uzakdoğulu dev akıllı telefon üreticilerinin Türkiye’de üretim yapacağını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çinli akıllı telefon üreticisi Türkiye’de üretim yapacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, son dönemde Çin’den ve Uzakdoğu’dan global akıllı telefon üreticilerinin Türkiye’ye ilgisinin olduğunu belirterek, ilk üretimin şubatta başlamasının planlandığını söyledi. Varank, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda Türkiye’nin yatırımlar açısından cazibe merkezi hale gelmesi için çalışmalarının bulunduğunu kaydederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye yapılacak yatırımla hem yabancının hem de ülkenin kazanacağına dair açıklama yaptığını anımsattı. Kendilerinin de yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için bir savaş verdiklerini dile getiren Varank, Türkiye’nin bir üretim üssü haline geldiğini bildirdi. Varank, “Bu manada da yabancıların hem Türkiye pazarını hem de Türkiye’den yapacakları açılımları düşündüklerinde ilgi odağı bir ülke. Biz bu yatırım ilgisini verdiğimiz teşvik belgelerinden de takip edebiliyoruz” diye konuştu. Bakan Varank, yabancı yatırımcılar ile hem kendilerinin hem de Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin yakından ilgilendiğini anlattı.

GLOBAL OYUNCULAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER