İOKBS bursları ne zaman yatacak? Burs ücreti ne kadar?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçları 22 Temmuz'da açıklanmıştı. Başarılı olan adaylar şimdi bursların yatacağı tarihi ve burs ücretinin ne kadar olduğunu sorguluyor.

POSTA POSTA
İOKBS bursları ne zaman yatacak? Burs ücreti ne kadar?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. Sınıflara yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçları 22 Temmuz'da belli oldu. Sonuçlar heyecanla kontrol edilirken başarıya ulaşan öğrenciler bu andan itibaren "İOKBS bursları ne zaman yatacak? Burs ücreti ne kadar?" sorularını yöneltmeye başladı. 

BURSLAR NE ZAMAN YATACAK?

Sonuçların açıklanmasının ardından ailenin maddi durumunun tespiti için bilgi ve belgeler istenecek. Maddi durumu gösteren beyanname ile öğrenci velisinin yıllık gelir durumunu gösteren belgeler teslim edilecek.

Bursluluk hakkı, sınavı kazanan öğrenciye ait evrakın e-Burs modülü üzerinden okul müdürlüğünün 30 Eylül 2019 tarihine kadar onaylamasından sonra 01 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başlayacaktır

BURS ÖDEMELERİ

Eğitim araç ve gereçleri, giyecek ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla her yıl eylül ayında ortaokul, imam-hatip ortaokulu veya özel eğitim ortaokulu ve orta öğretim öğrencilerine (2200) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutar üzerinden ödeme yapılır.

Ortaokul, imam-hatip ortaokulu veya özel eğitim ortaokulu öğrencilerine (225), ortaöğretim öğrencilerine (275) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutarda, yabancı uyruklu öğrencilere ise anılan tutarların bir buçuk katı kadar, öğrenimi süresince yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere her ay harçlık olarak ödenir.

Öğrenci bursları, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen ekim başından itibaren okullarca ödenir. Ödemeler aylık veya üçer aylık dönemler halinde yapılır ve ödemelere yarıyıl ve yaz tatillerinde de devam edilir. Parasız yatılı öğrencilerine burs verilmez.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER