VİOP yatay açıldı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay başlamasının ardından yaklaşık yüzde 0,1 azalışla 115.200 puanda dengelendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
VİOP yatay açıldı

Haziran vadeli endeks kontratı, açılışta en düşük 114.950 puanı görmesinin ardından önceki normal seans kapanışının 175 puan altında, 115.200 seviyesinde işlem görüyor.

Dün 114.000-116.000 bandında dalgalı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı 115.375 puandan tamamlaması sonrası akşam seansında 115.000 puana kadar inmişti.

Analistler, küresel piyasaların, bir yandan ekonomilerin yeniden açılmasına yönelik iyimserlik, diğer yandan belirsizlikler ve tarihi düşük seviyelerdeki makroekonomik verilere ilişkin endişelerle dalgalı bir seyir izlediğini belirterek, bugün İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) beklentiler doğrultusunda faizlerde değişiklik yapmaması sonrası veri odaklı bir seyir izleneceğini kaydetti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER