Bu hafta gözler verilerde olacak

Yılın ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamları 31 Mayıs Pazartesi günü açıklanacak, aynı hafta mayıs ayı enflasyon ve ihracat rakamları belli olacak. Restoran ve lokantalar başta olmak üzere pek çok ticari işletmenin gözü de kademeli normalleşme sürecinde yeni bir aşamaya geçilmesi öngörülen 1 Haziran'a odaklandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bu hafta gözler verilerde olacak

Ekonomide gözler, gelecek hafta art arda açıklanacak büyüme, ihracat ve enflasyon rakamlarında olacak. Restoran ve lokantalar başta olmak üzere pek çok ticari işletme de kademeli normalleşme sürecinde 1 Haziran'dan itibaren daha aktif şekilde faaliyete geçmeyi bekliyor.

AA muhabirinin yaptığı derlemeye göre, gelecek haftadan itibaren ekonomide veri gündemi daha da hareketlenecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 31 Mayıs Pazartesi günü bu yılın birinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıklayacak. Ocak-mart dönemine ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verileri saat 10.00'da duyurulacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER