için kaldı

Trabzon’da sel ve heyelanlar korkuttu

TRABZON'un Köprübaşı İlçesi'nde aşırı yağış ardından görülen sel ve heyelanlarda felaketin eşiğinden dönüldü. Derelerin taştığı, heyelan nedeniyle bazı yolların ulaşıma kapandığı ilçede toprak yığının altında kalan Beden Eğitimi Öğretmeni, 33 yaşındaki Ahmet Kurt da yaralandı. Kurt, "Bir anda büyük bir gürültüyle toprak koptu geldi. Toprak ve çamur yığınının altında kaldım. Bir an öldüğümü...

F5HABER F5HABER
Trabzon’da sel ve heyelanlar korkuttu

TRABZON'un Köprübaşı İlçesi'nde aşırı yağış ardından görülen sel ve heyelanlarda felaketin eşiğinden dönüldü. Derelerin taştığı, heyelan nedeniyle bazı yolların ulaşıma kapandığı ilçede toprak yığının altında kalan Beden Eğitimi Öğretmeni, 33 yaşındaki Ahmet Kurt da yaralandı. Kurt, "Bir anda büyük bir gürültüyle toprak koptu geldi. Toprak ve çamur yığınının altında kaldım. Bir an öldüğümü hissettim. Sonra baktım nefes alabiliyorum" dedi.

İlçede dün akşam saatlerinde etkisini artıran yağış derelerin taşmasına ve bazı yerlerde de heyelana neden oldu. İlçenin Gündoğan Mahallesi'nde de birçok evin etrafında heyelan meydana geldi. Kulu Mevkii'ndeki derede menfezin tıkanması üzerine bir evde bulunan aile büyük bir tehlike attı. Derenin yönünün değişmesi üzerine sel sularıyla kaplanan yol, taş kütleleriyle ulaşıma kapandı. Yol iş makinelerinin çalışması sonucu kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Mahallede birçok noktada meydana gelen heyelan nedeniyle çok sayıda kişi evlerini terk ederken, korku ve paniğe kapıldı. Sel sularının sürüklediği taş kütlerini yöre sakinleri kazma ve kürek yardımıyla temizleye çalıştı.

"BİR AN ÖLDÜĞÜMÜ HİSSETTİM"

İstanbul'da bir okulda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan ve tatil için Köprübaşı'nde bulunan Ahmet Kurt, sel ve heyelana faks çekmek için gittiği Köprübaşı Çok Programlı Anadolu Lisesi önünde yakalandı. Okul kapısında cep telefonuna bakarken bir anda toprak ve çamur yığınının altında kalan ve ölüm kalım savaşı veren Kurt yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Faks çekmek için okula gittim. Yağmur bindirince okuldan çıkamadık. O anda yağmura bakmak için kapıya yöneldim, bir anda büyük bir gürültüyle toprak koptu geldi. Toprak ve çamur yığınının altında kaldım. Bir an öldüğümü hissettim. Sonra baktım nefes alabiliyorum. Yardım bekledim. Üzerim açılınca bulunduğum yerden çıktım ve koşmaya başladım. 'Dağ kopuyor' diye bağırdığımı hatırlıyorum. Beni alıp hastaneye götürdüler. Cep telefonuma bakarken şiddetli bir sesle beraber enkazın altında kalmam bir oldu."

Elmacık kemiğine 5 dikiş atılan Kurt, Trabzon Fatih Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

"PERİŞAN HALDEYİZ"

Sel üzerine kapanan yolu kendi çabalarıyla açmaya çalıştıklarını anlatan Ali Yazıcı ise, "Dün akşam 16.00 sıralarında başladı yağmur. Yaklaşık bir saat şiddetli yağmur yağdı. Irmak sularının geçtiği menfez kapanınca su görüldüğü gibi yola geldi. Evimiz etkilendi, perişan haldeyiz. Şu ana kadar yetkililer hala gelmedi. Hiçbir yardım gelmedi. Bu yağmur artarsa evlerimiz de gidecek. Kendi imkanlarımızla suyun yönünü değiştiriyoruz. Menfezi defalarca söylememize rağmen kimse ilgilenmedi ve böyle oldu” dedi.

"EVDEN ÇIKTIK KOMŞUDA KALDIK"

Ramazan Sancak ise, oturduğu evinin yakınında meydana gelen heyelan nedeniyle büyük bir panik ve korkuya kapıldıklarını, evi terk ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

(DHA - Fatih TURAN)
SONRAKİ HABER