Aşı heyecanı

Koronavirüse karşı aşı çalışmalarında, Türk bilim insanlarının virüsü izole etme başarısı heyecanla karşılandı. Ankara Üniversitesi “Bu konuda hocalarımız adeta kendilerini laboratuvarlara adamış durumda” diye açıklama yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Aşı heyecanı

Ankara Üniversitesi’nin resmi Twitter hesabından önceki gün yapılan açıklamada, “Üniversitemiz Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse karşı serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünü izole etmeyi başardı” denilmişti. Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü’nün Twitter hesabından da, “Bu daha başlangıç. Kararlı ve azimliyiz. Türk bilim insanı koronavirüsü izole etmeyi başardı” paylaşımı yapılmıştı.

Bu paylaşımlar gerek bilim çevrelerinde gerekse sosyal medyada önceki geceden bu yana en çok konuşulan konuların başında geldi. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nden dün öğleden sonra, “İlgiyle takip ettiğimiz korona çalışmaları kapsamında sosyal medya hesabımızdan dün yapılan bilgilendirme dışında henüz bir gelişme yaşanmamıştır. Bu konuda hocalarımız adeta kendilerini laboratuvarlara adamış durumda ve çalışmalarını kamuoyuna kapalı bir şekilde yürütmektedir. Kendilerinden gelecek her yeni bilgiyi sizlere aktaracağız” açıklaması geldi.

İZOLE ETMEK ÇOK ZORDUR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER