Tahinin faydaları neler? Nasıl tüketilmeli?

Tahin, kahvaltı sofralarında pekmez ile birlikte tüketilir. Özellikle de kış aylarında tercih edilir. Peki tahinin faydaları nelerdir? Tüketirken nelere dikkat edilmeli?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tahinin faydaları neler? Nasıl tüketilmeli?

Susamın değişik işlemlere tutulması ve ezilmesi sonucunda elde edilen tahinin soğuk algınlığı ve grip gibi kış hastalıklarını önlediğini ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Emine Yüzbaşıoğlu, konuyla ilgili şu önemli bilgileri verdi:

- Vücut direncini artırarak soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır. Ayrıca hastalık döneminin da daha hızlı ve etkin bir şekilde atlatılmasına da yardımcı olmaktadır.

- Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı vücut direncini artırır. Hücre yapısını koruyucu özelliği sayesinde de kanserli hücreler ile aktif bir şekilde savaşır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER